Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde gerçekleşen İspanya gezisine Balıkesir’den katılan Muhtarlar yurda döndü. Balıkesir’e gelen muhtarlar ilk olarak Vali Ersin Yazıcı’yı makamında ziyaret etti.

CUMHURBAŞKANINA TEŞEKKÜR ETTİLER
Tüm masrafları İçişleri Bakanlığı’nca karşılanan programda muhtarlar, Kurtuba Camii, El Hamra Sarayı, Eski Şehir Merkezi Albaicin gibi Endülüs’ün tarihi ve turistik yerlerini ziyaret ettiler. Düzenlenen gezi programı kapsamında İspanya’nın tarihi ve turistik yerlerini görme fırsatı bulan muhtarlar gezi dönüşünde ise Vali Ersi Yazıcı’yı makamında ziyaret etti. Katıldıkları gezi programı ile ilgili Vali Ersin Yazıcı ile gözlemlerini paylaşan muhtarlar, gezi programının çok verimli geçtiğini belirtirken, İspanya seyahati için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ettiler. Muhtarlar Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı’ya da ayrıca teşekkürlerini iletti. Muhtarların ziyaretine Valilik İdare ve Denetim Müdürü Mehmet Akif Çıblak da eşlik etti.

 

VALİ YAZICI: “MUHTARLIK HALKLA DEVLET ARASINDA KÖPRÜDÜR”

Vali Ersin Yazıcı da muhtarların İspanya gezisiyle ilgili programın güzel geçmesinden dolayı mutluluğunu ifade etti. Muhtarların vatandaşların sorunlarıyla birebir ilgilendiklerini, dolayısıyla daha verimli çalışmaları için gerekli imkânların devlet tarafından sağlandığını hatırlatan Vali Ersin Yazıcı, “Muhtarlık, halkla devlet arasında bir köprüdür. Bu kadar ehemmiyetli bir görevi yürüten muhtarlarımıza destek olmak da devletimizin görevidir. Bu vesileyle düzenlenen yurt dışı gezisinin çok önemli olduğuna inanıyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Sohbet havasında geçen ziyarette Vali Ersin Yazıcı, muhtarlarla mahallelerinin sorunları üzerine de görüş alışverişinde bulundu.