Vali Ersin Yazıcı, Balıkesir Sanayi Odası (BSO) başkan ve yönetimi ile yemekli toplantıda bir araya geldi.

BALIKESİR İÇİN ‘BİZ’ VURGUSU

Vali Ersin Yazıcı’nın BSO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ali Eğinliğioğlu, BSO Meclis Başkanı Erhan Ortaköylü ve diğer yönetim kurulu üyeleriyle birlikte oldukları Balıkesir gündemli özel toplantıda Balıkesir için ‘ben’ değil, ‘biz’ ilkesiyle hareket edileceğinin mesajının verildi, ayrıca çeşitli konularda da görüş alışverişinde bulunulduğu bildirildi.

VALİ YAZICI: “BALIKESİR OLARAK GÖREVE HAZIRIZ”

Balıkesir Sanayisinin üst yönetimiyle bir araya geldiği yemekli toplantıda işadamlarıyla sohbet eden Vali Ersin Yazıcı, “Biz kentin tüm kurumlarını değerli görüyoruz. Ülkemizin birliği, dirliği, ekonomik ve sosyal refahı adına bizden ne talep edilirse, Balıkesir olarak göreve hazırız. Birlikte daha da çok çalışarak ilimizin her alanda büyümesine katkı sunmanın gayreti içerinde olmalıyız” diye konuştu.

ÜLKE KALKINMASINA BÜYÜK DESTEK

Balıkesirli sanayici ve işadamlarının ülke kalkınmasına büyük destek olduğunu ifade eden Ersin Yazıcı, sanayici ve işadamlarına kapılarının her zaman açık olduğunu vurgularken, Balıkesir’in daha çok kalkınması için her türlü çabayı göstermeye devam edeceklerini söyledi.

“HEP BERABER EL ELE VERECEĞİZ”

Vali Ersin Yazıcı, mesleki okullarda eğitim gören öğrencilerin iş deneyimi kazanmasına büyük önem verdiklerini belirtti. Ülke ekonomisinin en büyük ihtiyaçlarından birinin mesleki eğitim almış vasıflı insan gücü olduğunu ifade eden Vali Yazıcı, “Ülkemizin en çok ihtiyacı olan şey mesleki eğitimdir. Hep beraber el ele vereceğiz ve bu alanı genişleterek, eğitimin ve üretimin kalitesini artırarak ülkemizi tüm dünyayla yarışır hale getireceğiz” dedi.

Balıkesir sanayisinin daha ileriye gitmesi adına gösterilen gayretlere destek olmaya çalıştıklarını aktaran Vali Yazıcı, hem sanayinin gelişmesine hem de istihdamın artmasına yönelik yeni projeler üretilmesi gerektiğinin altını çizdi.

EĞİNLİOĞLU: “KAZANAN BALIKESİR OLACAKTIR”
Yemekli toplantıda konuşan BSO Başkanı Hasan Ali Eğinlioğlu, sanayiciler olarak Vali Ersin Yazıcı’nın önderliğinde Balıkesir’i ve Türkiye’yi daha yukarılara taşıma gayretinde olacaklarını belirtti. Kazananın Balıkesir olacağını kaydeden Hasan Ali Eğinlioğlu, “Sayın Valimizin belirttiği gibi hep beraber Balıkesir’imizin daha ileriye ulaşması noktasında, himayeleri ile birlikte, gösterdikleri yolda çalışma azmimizi ortaya koyacağız. Kazanan Balıkesir olacaktır. İlimizin ekonomik, ticari ve eğitim alanları başta olmak üzere her alanda gelişmesi ve kalkınması için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Sosyal sorumluluk projelerine çok önem veriyoruz” şeklinde konuştu.