Vali Ersin Yazıcı, BENGİ (Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme) Projesi kapsamında Dursunbey Anadolu İmam-Hatip Lisesini ziyaret etti.

Vali Ersin Yazıcı, Dursunbey ilçesindeki ziyaretinde Kaymakam Emrullah Temizkan, Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız ve öğrencilerle birlikte kitap okuma saatine katıldı. Öğrencilerle sohbet eden Yazıcı, çocukluk yıllarından öğrencilik yıllarına; günlük hayatından Valilik görevine kadar birçok konuda görüş ve düşüncelerini anlattı.

EN SAĞLIKLI ARKADAŞ KİTAP
Öğrencilerle sohbetinde onların dostluk üzerine görüşlerini dinleyen Ersin Yazıcı, “Kitap, en iyi dost ve en sağlıklı arkadaştır. Kitaplar bizi hiç bir zaman yalnız bırakmaz, ihtiyaç duyduğumuz her an yanımızda olurlar. Kitap okumak boş zaman işi değildir. Boş zamanlarda değil, okumak için zaman ayırarak o zamanlarda kitap okumalıyız” dedi.
Hayallerin en büyük zenginlik olduğunu ve hayaller olmazsa bir yere varmanın mümkün olmayacağını vurgulayan Vali Yazıcı, öğrencilere hayal kurarken gelecekteki hedeflerini de belirlemeleri gerektiğini belirterek hayallerinizin peşinden koşmalarını, çünkü nitelikli insanın hayallerini hedefleri doğrultusunda kurabilen insan olduğunu ifade etti. Ülkenin kalkınıp gelişmesinde genç nesillere büyük görevler düştüğünü anlatan Yazıcı, gençlere buldukları her fırsatı okuyarak değerlendirmelerini önerdi.

“KENDİNİZE GÜVENİN”
Vali Ersin Yazıcı, özgüven vurgusu yaptığı öğrencilere kendilerine güvenmeleri gerektiğini anlattı. Vali Yazıcı, şunları söyledi; “Hayatta her kapıyı açan en büyük anahtar kendine güvenmektir. Kendinize değer verin. Moralinizi yüksek tutun ve kendinize güvenin. Hayalleriniz hedefiniz olsun, hayal kurmaktan vazgeçmeyin. Şimdiden rotanızı çizin. İsterseniz her şeyi başarırsınız. Asla büyük hedeflerden ve okumaktan vazgeçmeyin. Kendinizi en iyi şekilde geleceğiniz için hazırlayın. Eve gidince anne babalarınıza bugün okula Vali geldi, sizlere selam söyledi ve bizimle kitap okudu, hep birlikte kitap okuyalım deyin.“

Öğrencilerle bir süre daha sohbet ederek onların istek sorun talep ve memnuniyetini dinleyen Vali Ersin Yazıcı’ya, öğrenciler ziyaretlerinden dolayı sevindiklerini ve mutlu olduklarını söylediler.