Bugünden itibaren hava sıcaklığının hissedilir derecede azalacağı tahmin ediliyor. Meteoroloji hava sıcaklıklarının Salı (bugün) günden itibaren bölgemizin kuzeyinde  (Balıkesir ve Çanakkale) 8 ila 12 derece azalmasının beklendiğini açıkladı.

Meteorolojiden verilen bilgilere  göre, Balıkesir bugünden itibaren Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giriyor. Hava sıcaklıklarının bugün bölgemizin kuzeyinde (Balıkesir ve Çanakkale) 8 ila 12 derece, yarın ise (Çarşamba) bölgemizin geri kalanında (İzmir, Manisa ve Aydın) 5 ila 8 derece azalması bekleniyor. Özellikle bu iki gün (25 Eylül Salı-26 Eylül Çarşamba)  yağışların bölgemizin kuzey kesimlerinde etkili olacağı, Çanakkale’nin kuzey ve doğusu ile Balıkesir’in Merkez ve kuzey ilçelerinin sağanak ve yerel gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kuvvetli kuzeyli rüzgârla birlikte hava sıcaklığının hissedilir derecede azalacağı bugün 33 derece beklenen en yüksek hava sıcaklığının yarın ise 10 derece kadar azalarak 23 dereceye kadar düşeceği tahmin ediliyor.

Rüzgârın Salı ve Çarşamba günleri, bölgemizin özellikle orta ve kuzeyi ile kıyı hattında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (40-80 km/saat) şeklinde esmesi tahmin ediliyor.

 

TEDBİRLİ OLUN UYARISI

Kuvvetli rüzgâr ve fırtınayla birlikte hava sıcaklıklarında kısa sürede beklenilen ani ve hissedilir değişimlerin meydana getireceği sağlık sorunları gibi olumsuzluklara karşı da dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği bildirildi. (Oluşması muhtemel riskler: Çatı uçması – Ağaç veya direklerin devrilmesi – Ulaşımda aksamalar)