AK Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın “Balıkesir’de su sorunu yok” sözleriyle İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ni örnek göstermesi yeni bir tartışmanın fitilini ateşlemesine neden oldu. CHP İl Başkanı Serkan Sarı, Dağ’ın sözlerine Balıkesir’deki su kesintileriyle cevap verip; “Cumhurbaşkanı’nın Balıkesir’e geldiği gün su yoktu” dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, “Balıkesir’de su sorunu yok” sözleriyle CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ni örnek göstermesi siyaset arenasını hareketlendirdi.  CHP İl Başkanı Serkan Sarı, Balıkesir’de son bir ay içindeki su arızaları ve kesintilerine dikkat çekerken, aslen Sındırgılı olan AK Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ı Balıkesir’den uzak olmakla itham etti.  Sarı, “Aslen Balıkesirli olan İzmir Milletvekili Hamza Dağ daha önce hiç Balıkesir’i görmemiş ve buradaki gelişmelerden bihaber. Bir siyasetçi bir yerle ilgili açıklama yaparken orada ne yaşanıyor, ne yapılıyor bilmeli. Hamaset siyasetinin artık yeri yok. “Balıkesir’de su sorunu” yok diyen Hamza Bey Balıkesir’de yakın zamanda çıkan haberlere bir bakmasında fayda var. En azından geldiği yeri incelemesinde fayda var. Sanırım AKP’li Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ni gözlerinde çok büyütmüşler. O kadar büyük bir hizmet yok.  Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanının da geldiği gün Balıkesir’de iki günden fazla süren bir su kesintisi yaşandı. Ve yıl 2018, Balıkesir’de büyükşehir. Birçok sorunu çözdüğünü iddia edenler şehir merkezinde tankerlerle su dağıtıyorlardı. Bunu hiçbir kamuoyuna anlatamazsınız. Su en temel ve hayatsal bir ihtiyaç ve bunu evlerden içeri veriyorsanız hizmet yok. BASKİ, gerçekten büyük bir bütçeye sahip. Görüyoruz ki altyapı sorununu çözmekten aciz. Hele ki şehrin göbeğinde ana caddede tankerlerle su dağıtıldı. Şov yapılacağına gerekli hizmetler yapılmalı. Bu kabul edilemez.

 

TAMİRATI BİLE YAPAMIYORLAR

Balıkesir’de yaşanan su arızalarının aynı noktada gerçekleştiğine dikkat çeken CHP İl Başkanı Serkan Sarı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin tamirat işlemlerini bile gerçekleştiremediğini söyledi. Sarı, sözlerini şöyle sürdürdü: “AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Balıkesir’de kırsal mahallelerde yol sorununun olmadığını iddia ediyor ama onu Balıkesir’de gezmeye davet ediyorum. Hala yolları yapılmamış, asfaltı atılmamış, ulaşım sorunu olan yerler var. Bunları bizler biliyoruz ama şehri yönetenlerin haberi yok. Balıkesir’de 890’a yakın kırsal mahallemiz, 230’un üzerinde merkez mahallemiz ve 34 tane de beldeden bozma mahalleler var. Bunların hepsi eşit oranda hizmet bekliyor.  Her noktaya eşit hizmeti götürmeliyiz. Biz hizmetlerin ciddi şekilde yapılmasını istiyoruz. Bugün vatandaş su faturaları anlamında büyükşehirden öncekinden 2-3 kat daha fazla fatura ödüyor. Ama hizmet kat be kat aşağıya indi. Vatandaş verdiği paranın karşılığında hizmet bekliyor. Bir aya içerisinde aynı yerde birkaç defa arıza oluyor. Demek ki tamiri bile beceremiyorlar. Benden tavsiyeleri bırakıp gitmeleri. Eğer bu şehri seviyorlarsa vatandaşa saygıları varsa şehri yönetebileceklere bıraksınlar. Biz bu yönetime hazırız” dedi.