Balıkesir Büyükşehir Belediyesi kurucu Başkanı Ahmet Edip Uğur’un girişimiyle 2017 yılında kurulan, 2018 yılında temeli atılan ve yakın zamanda tamamlanan Altıeylül Ağaç İşleri Küçük Sanayi Sitesi’nin 247 ortağı düzenlenen kura çekimiyle dükkanlarına kavuştu.

Altıeylül Ağaç İşleri Küçük Sanayi Sitesi’nde yapılan kura çekim törenine Vali Yardımcısı Metin Arslanbaş, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, OSB Genel Müdürü Mesut Eray, oda başkanları ve kooperatif üyeleri katılım gösterdi. Programın açılış konuşmasını yapan Altıeylül Ağaç İşleri Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Kâmil Güler, “Balıkesir Büyükşehir Belediyesi kurucu Başkanı merhum Ahmet Edip Uğur’un büyük katkılarıyla 2017 yılında ihalesi gerçekleşen, 2018 yılında dönemin Bakanı Faruk Özlü ile temelini attığımız siteyi tamamladık.  T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na müracaatlarımızı gerçekleştirerek üst yapıda %60, alt yapıda ise %100 olmak üzere yıllık %2 faizle geri ödeme koşuluyla kredi desteğinden faydalandık. Ardından proje çalışmalarına hız vererek 22 adet 150, 99 adet 240, 74 adet 480, 7 adet 720, 10 adet 960, 1 adet bin 200, 3 adet bin 440, 1 adet bin 920, 4 adet 2880 ve ayrıca keresteciler grubunda ayrı olmak üzere 6 adet 720, 3 adet 1440, 8 adet bin 500 ve 9 adet 3 bin metrekare büyüklüklerinde her esnafın ve imalat grubunun isteğine uygun 247 adet iş yerini bugün kurayla sahipleri belli olacak. Kura çekim töreni ile ortaklarımızın yerlerinin belirlenmesi sağladıktan sonra üst yapıyı da bu sene içerisinde tamamlayacağız. Alt yapı ihalesinin Bakanlık tarafınca ihale edilmesi ile birlikte en kısa sürede iş yerlerini faaliyete geçirmek tek gayemiz. Bu alanda Balıkesir’imize ağaç işleri alanında hizmet verecektir. Üst yapı toplayıp altyapının da bakanlıkta ihalesinin yapılmasıyla 2024 yılında burada şalteri açıp imalata başlayacağımıza inanıyorum. Burası bir üretim merkezi haline gelecek, istihdama katkı sağlayacak. Burası Balıkesir’e ciddi bir değer katacak. Organize Sanayi Bölgesi’ne destek birimi olarak ta iş yapacak. Burayı yapmaktan çok mutluyuz” dedi. 

HEM ANKARA’DA HEM BALIKESİR’DE 
BÜYÜK MÜCADELELER VERDİK”

Altıeylül Ağaç İşleri Küçük Sanayi Sitesi’nin kurulması aşamasında önemli mücadelelerin verildiğine dikkat çeken OSB Genel Müdürü Mesut Eray, “Kamil başkanımla birlikte daha dün buranın temelini atmıştık. Bugüne kadar gelen süre içerisinde nasıl mücadele ettiğimizi anlatmaya başlasak saatler yetmez. Hem Ankara’da hem Balıkesir’de mücadeleler verdik. Yüzdük, yüzdük kuyruğuna geldik. Balıkesir’in ekonomisine, Türkiye’nin ekonomisine katkı sağlamaya başlayacak. 2016 yılında 4 bin kişinin çalıştığı Balıkesir OSB’de bugün 17 bin kişi çalışıyor. 2016 yılında 95 fabrika yer alırken bugün 164 fabrika hizmet veriyor. Gelecekte de 40 bin kişiye istihdam sağlayacaktır. 

BAŞKAN AVCI: “BALIKESİR’E 
DEĞER KATACAKTIR”

Sitenin oluşturulmasında emeği geçenlere teşekkür eden Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı yaptığı konuşmasında şunları kaydetti: “Bugün güzel bir eserin hayata geçmesi ve o ortaya çıkan eserlerin sahiplerini bulma töreninde birlikteyiz. Bu eserde emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Burada güzel işler yapılacak, Balıkesir’e değer katan işler yapılacak. 2004 yılına gittiğimizde Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’nde koyunlar, kuzular otluyordu. O gün rahmetli Başkan Sabri Uğur ve rahmeti rahmana kavuşmuş Edip Uğur başkanlarımızın öncülüğünde Organize Sanayi Bölgesi hızlı bir şekilde ayağa kalktı. Bugün 40 bin kişinin istihdam edilmesi hedefleniyor. Eser siyasetiyle övünen bir liderin temsilcisi olarak bu eserleri görmek bu eserlerin hayata geçmesinde mutluyuz. 

“TÜRKİYE’YE ADINI DUYURACAKTIR”
Altıeylül Ağaç İşleri Küçük Sanayi Sitesi’nin önemli işlerin altına imza atacağını dile getiren Vali Yardımcısı Metin Arslanbaş, “İçinde bulunduğumuz bu eserin Balıkesir’e hayırlı olmasını diliyorum. Balıkesir tarihi, turizmi ve tarımıyla öne çıkıyor. Artık ağaç işlerindeki çalışmalarıyla da Türkiye’de adını duyuracaktır” dedi