CHP İl Başkanı Serkan Sarı, Merkez Bankası’nın faiz artırımı kararını değerlendirdi. Sarı “Kamudaki gereksiz yatırımlar ve israf ekonomisi son bulmadan ekonomi düzelmez” dedi

CHP İl Başkanı Serkan Sarı, Merkez Bankası’nın faiz artırım kararına ilişkin açıklamada bulundu. Merkez Bankası’nın aldığı faiz artırım kararının kısa vadede Türk lirasının değerini korumasını sağlasa orta ve uzun vadede bir çözüm olmayacağını belirten Sarı, kamudaki gereksiz yatırımların durdurulması ve israf ekonomisinden vazgeçilmesi gerektiğini kaydetti. Sarı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz faizlerinde dövizinde artmasını istemiyoruz. Bizim arzu ettiğimiz şey üretim ekonomisinin ve doğru para politikalarının uygulanması. Birkaç gündür Balıkesir’de işadamları ve sanayicilerle bir araya geldik. Merkez Bankası’nın faiz artırımı Türk lirasının değerini koruması adına kısa vadede olumlu gibi gözükse de orta ve uzun vadede faizlerin yüksekliği kaygı verici. Bizim çözüm önerimiz bir an önce kamudaki gereksiz yatırımların durdurulması ve israf ekonomisine son verilmesidir. Maalesef ekonomi bu kadar kötü giderken kamudaki şaşaayı görüyoruz. Yersiz, amaçsız harcamalar bir an önce durdurulmalı ve hiçbir getirisi olmayan kamusal yatırım son bulmalı. Bu zamana kadar bunun bedelini ödedik.” Dedi.