911 Arama Kurtarma Derneği Başkanı Mustafa Gürsoy, Bandırma ve çevresinde afet eğitim merkezi bulunmadığına dikkat çekerek bunun bölge için büyük bir eksiklik olduğunu söyledi

911 Arama Kurtarma Derneği, Bursa AFAD İl Müdürlüğü’nde eğitim ve tatbikatlarını sürdürüyor. Derneğin yeni üyelerinin eğitimlerinin gerçekleştirildiği tatbikatlarda, üyeler olası afet durumlarında arama ve kurtarma senaryolarını öğreniyor. Bandırma ve çevresindeki afet eğitim merkezi eksikliğine dikkat çeken 911 Arama Kurtarma Derneği Başkanı Mustafa Gürsoy, “Bursa AFAD İl Müdürlüğünde Eğitim ve tatbikatlara devam ediyoruz. Aramıza katılan yeni arkadaşlarımızın da kendilerini geliştirmeleri afetlerde bilinçli ve güvenli hareket edebilmeleri için bu eğitimleri AFAD Bursa İl Müdürlüğümüz destekleri ile sağlıyoruz. Bölgemizde bu tip bir eğitim merkezinin olmaması büyük bir kayıp.” dedi. 

“BİZ UYARMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Bandırma’da afet eğitimi verebilecek bir kurumun olmamasından dolayı ileride yaşanabilecek afet durumlarında can kaybının artıracağını belirten Gürsoy, “911 Arama Kurtarma Derneği olarak olası afetlerde bilinçli müdahale edebilmek adına durmadan çalışıyoruz. Birçok belediye afetler konusunda hazırlık yaparken Bandırma da bu tip çalışmaların yapılmaması ve sadece açıklamalar ile geçiştirilmesi çok acı. Olası afetlerde Bandırma da can kayıplarının artmasından bu anlayış ve yönetim sorumlu olacaktır. Biz uyarmaya devam edeceğiz. Artık kamuoyunun da bu gerçeklerin farkına varması gerekir. Uyarması bizden.” diye konuştu.