2022-2023 Eğitim Öğretim yılında 22. Dönem Mezunlarını veren Rahmi Kula Anadolu Lisesi 2023 üniversite yerleştirme sonuçları ile yine dikkat çekti.

Yerel yerleştirme ile iki yıl öğrenci alan RKAL, bu sene 2. Grubu da mezun ederek hak ettiği gibi LGS sonuçlarına göre öğrenci almaya devam ediyor. Ancak yerel yerleştirme sonuçlarına göre aldığı öğrencileri, öğrencilerin üstün gayretleri, öğrenci velilerinin sonsuz desteği ve öğretmenlerinin akademik tecrübelerini de kullanarak ülkemizin seçkin üniversitelerine yerleştirmenin haklı gurunu yaşıyor. Özel yetenek ile öğrenci alan üniversiteler hariç toplamda 102 öğrencisini Sağlık Bilimlerinden Mühendisliğe, Hukuk Fakültesinden Eğitim Fakültesine kadar seçkin üniversitelere yerleştirdi.

Okul açılışında bir konuşma yapan Okul Müdür Yusuf Bozkurt “Öğrencilerimizi ülkemizin en çok ihtiyaç duyduğu mesleklerin eğitimini veren üniversitelere yerleştirdik. Onlardan bir kısmı yeni destanlar yazacağımız öğrencilere destek vermek için burada bulunuyorlar. Ayrıca daha mezun olmadan uluslar arası alanda çalışmalar yapan ve en son İtalya’nın seçkin bilimsel dergisinde makaleleri basılan öğrencelerimiz de yanımızda. Hepsine teşekkür ediyorum.” dedi. Mezunlar adına bir konuşma yapan Ortadoğu Teknik Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümüne derece yaparak giren Arif Arda İşletme de yaptığı kısa konuşmada, Rahmi Kula Anadolu Lisesi’nde öğrenci olmanın herkese nasip olmayan bir duygu olduğunu ve RKAL’in bir okuldan çok daha fazlasını verdiğini belirterek okula tüm öğrencilere başarılar diledi.