Çarmık-(Dörtyol) Mahallesi’nde Balıkesir mutfağına ait lezzetlerden biri olan Badalan fasulyesi hasadı gerçekleştirildi.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün üreticilere yüzde 75 hibe desteğiyle tohumunu dağıttığı Badalan fasulyelerde hasat dönemi başladı. Tarım ve Orman İl Müdürü Erkan Alkan, Balya’nın Çarmık mahallesinde proje kapsamında Badalan fasulyesi üreten Çarmıklı Mahallesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifini ziyaret etti.  Konuyla ilgili değerlendirme yapan İl Müdürü Erkan Alkan, “Badalan Fasulyesini Geliştirme Projesi kapsamında %75 hibe ile çiftçilerimize dağıtılan yerli ve milli ve Badalan tohumlarının hasadı gerçekleştirildi. Balya Çarmık-(Dörtyol) Mahallesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin “Çarmıklı Kınalı Eller Üreterek Kalkınıyor” projesi kapsamında, kooperatifimiz bünyesinde ürün paketleme, vakumlama, ayıklama makinalarının alınması ve ürün tanzim ve satış noktası ile depolama alanlarının oluşturulması gerçekleştirilecektir. Bu sayede Balya İlçemizde üretilen badalan fasulyeleri paketlenerek markalaşma yolunda önemli bir adım atılmış olacaktır” dedi.

İl Müdürü Erkan Alkan, bölgenin kalkınması için önem sağlanan bu tür projelerle paketleme ve markalaşma sağlanarak, üretilen ürünlerin üreticiye daha kolay ulaşması, tüketiciye de ekonomik olarak katma değer sağlanacağından bahsetti.