Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin, Atatürkçü Düşünce Derneği Kız Öğrenci Yurdu ile İlim Yayma Cemiyeti İvrindi Kız Öğrenci yurduna yardım edilmesi yönünde evet oyu veren AK Parti ve MHP meclis üyelerine sarı zarfla savunma talep edilmesine yönelik AK Parti Sözcüsü Av. Mehmet Birol Şahin’den açıklama geldi.

İki derneğinde kamu yararına çalışan kurumlar olduğunu, kız öğrencilerin eğitimine katkı sağlamak adına verdikleri kararın arkasında durduklarını belirten Şahin, muhalefetin bu konudaki tutumlarını da değerlendirdi. Oylamada tercihini hayır olarak veren İYİ Parti’nin savunma kararına itiraz etmesine rağmen CHP’nin bu konuda sessiz kaldığını kaydeden Şahin, “Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı toplantıları 1. Birleşimi öncesi AK Parti ve MHP meclis üyelerine toplantı öncesi sarı zarf yani savunma evrakı tebliğ edildi. Savunma istenen konu Atatürkçü Düşünce Derneği Kız Öğrenci Yurdu ve İlim Yayma Cemiyeti İvrindi Kız Öğrenci Yurdu yapımında protokol kapsamında yardımcı olduğumuz içindi. Bu Meclis kararında AK Parti ve MHP Meclis üyeleri “evet” oyu vermişti. CHP ve İYİ Partili Meclis üyeleri “hayır” oyu verdiği için savunma istenmemiş.

SAVUNMA YAPMAYACAĞIZ

Bu konuyu mecliste açıkladım ve dedim ki: “Savunma yapmayacağız. Her iki kurum da Kamu yararına çalışan dernektir. Ayrıca iki kurum da ilimize eğitim için gelen kızlarımız için Kız Öğrenci Yurdu yapım işine girişmişti. Belediyemize müracaat ettiler biz de eksiklerini giderdik. Eğitime yardımcı olmak, kız öğrencilerimizin barınma sorununu çözmek hem Belediyelerin asli görevidir hem de insani bir görevdir.  Bu amaçla ayırım gözetmeksizin Yardım ettik gene yardım edeceğiz. Kızlarımız başta olmak üzere gençlerimizin eğitim görmesi bizim için en değerli varlık sebeplerimizdendir. Bedeli neyse ödemeye hazırız. ” dedim. İYİ Parti o dönemde “hayır” oyu vermiş olsa da bu oturumda açıklamamız sonrasında: “Yapılan iş son derece doğrudur. İyi ki bu yardımı yapmışsınız. Eğer bunun maddi bir bedeli varsa bize de paylaştırın biz de bu bedele ortak olalım” dediler.

CHP BUNLARA RAĞMEN SESSİZLİĞİ KORUDU

Ak Partili Meclis üyelerinin “Atatürkçü Düşünce Derneği Kız Öğrenci Yurdu inşaatına maddi yardım yaptılar diye Sayıştan denetçileri tarafından savunmaları istenirken, bizim bu tavrımıza rağmen geçmişte “ret” oyu vermelerini ve siyaset uğruna CHP’nin zevkle sinsice sessiz kalmalarını CHP seçmenlerine şikâyet ediyorum.

Size Atatürkçü numarası yapanlar, sözde kızlarımızın eğitimini önemseyenler, sözde geç öğrencilerin barınma sorunu hakkında siyaset yapanların gerçek yüzünü bir kez daha umarım görmüşsünüzdür. Atatürkçü Düşünce Derneği ve İlim Yayma Derneği Kız Öğrenci Yurtlarına maddi yardımda bulunduk diye savunmamız alınması bizim için onurla saklayacağımız belgeler olmuştur.