AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Mehmet Birol Şahin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun korumaları tarafından tartaklanan Edremit Belediye Başkanı Hasan Arslan’a yapılan tutumu kınayıp, Arslan’a “ Onurlu bir saygı görmek istiyorsa, kendi partisinin Genel Başkanı tarafından itilip kakılmayı, darp edilip uzaklaştırılmayı, bu zilleti içine sindiremiyorsa bir an önce Ak Parti’nin kapısından içeriye girmeli” dedi

AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Mehmet Birol Şahin, Edremit Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun korumaları tarafından darp edildiği görüntülere ilişkin açıklamada bulundu. Arslan’a yönelik tutum ve davranışları kınayan Mehmet Birol Şahin, Arslan’a da onurlu bir saygı görmek istiyorsa AK Parti’ye geçmesi yönünde çağrıda bulundu.  Şahin, “Edremit ilçemizin Belediye Başkanı Hasan Arslan’a mensubu olduğu CHP’nin toplantısı sırasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun korumaları tarafından Kemal Kılıçdaroğlu’nun elini tuttu diye itilip kakılması, darp edilerek hakarete uğramasını kınıyoruz. Seçilmiş bir belediye başkanına yapılan bu muamele demokrasimize, insanlık onuruna, halkın seçilmiş temsilcisi Belediye Başkanlık makamına, İlimize, Edremit’imize, Hasan Arslan’a Mart 2019 oy veren hemşerilerimize ağır bir hakarettir. Bir belediye başkanını genel başkanına yaklaşma ve konuşma isteğinin darp edilerek engellenmesi CHP’nin nasıl bir jakoben zihniyete sahip olduğu ve diktatörlük ile yönetildiğinin ibretlik bir belgesi olmuştur. Edremit Belediye Başkanı Hasan Arslan, eğer onurlu bir saygı görmek istiyorsa, kendi partisinin Genel Başkanı tarafından itilip kakılmayı, darp edilip uzaklaştırılmayı, bu zilleti içine sindiremiyorsa bir an önce Ak Parti’nin kapısından içeriye girerek CHP Genel Başkanının gözü önünde yerlerde süründürülme zilleti den kurtulmalı ve seçilmiş Belediye Başkanı saygınlığına sahip olmalıdır.

CHP’LİLERİN ARSLAN’A SAHİP ÇIKMALARI GEREKİR

CHP demokrasiye ve seçmen iradesine saygı duymayan, diktatörlük ile yönetilen bir partidir. Hasan Arslan’a yapılan bu muameleyi Balıkesir CHP milletvekilleri ve ilimizin CHP’li ilçe belediye başkanları, CHP’nin Meclis üyeleri öncelikle kınamaları, Hasan Arslan’a sahip çıkmaları gerekir. Ama hiç birisi tek kelime edemeyecektir. Çünkü hepsinin demokrasi, vefa, seçmenin oyuna saygı inanç ve duyguları yoktur, koltuk sevdası ağır basacak ve susarak zilleti, itilip kakılmayı kabulleneceklerdir.

İtilip kakılmak, darp edilmek istemeyen, onuruyla siyaset yapmak isteyen, saygınlık özlemi çeken birinin CHP’de bir saniye durarak CHP’de siyaset yapması mümkün değildir.