Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Yücel Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ile bir araya geldi

Görüşmede Türkiye Belediyeler Birliği Sıfır Atık Danışma Kurulu Sekreteryası Katkı Anlaşması, Dünya Şehirler Günü ve BM Çevre Durum Merkezi konuları üzerine istişarelerde bulunuldu.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz buluşmadan kareleri ve konuşulan konuları sosyal medya hesabından paylaştı.

Başkan Yılmaz istişarenin ardından “Türkiye’nin en büyük çevre hareketi olan #SıfırAtık çalışmalarını bir adım daha ileriye taşıyoruz. Türkiye ve Dünyada yaygınlaştırmak için çalışma grubu oluşturduk.  Şehirler Günü için BM Genel Kurul Toplantısını Sn. Hanımefendinin himayelerinde gerçekleştireceğiz. Birleşmiş Milletler Çevre Programı (UNEP) ile Balıkesir’e dünyadaki afet ve doğa olaylarını anlık takip edebileceğimiz, gençlerimizi ve çocuklarımızı küresel ısınmaya karşı bilgilendireceğimiz bir merkez kazandıracağız. Sayın Hanımefendiye nazik kabulleri ve katkıları için şükranlarımı sunuyorum” dedi.