Gömeç’in Karaağaç Mahallesi’nde 10 yıldır yılan hikayesine dönen Yaşam Termal Tesisleri’yle ilgili mağdurlar dernekleşme yoluna gitti. Yıllar önce Fadıl Akgündüz’ün Capris Gold projesinin mağdurlarının izlediği yolu takip eden Yaşamzedeler, mağduriyetlerinin son bulasıya kadar mücadelelerini dernek çatısı altında devam edeceklerini açıkladı.

Gömeç’in Karaağaç Mahallesi’nde Yaşam Termal Tesisleri’nden 10 yıl önce satın aldıkları devremülkleri teslim alamayan mağdurlar, dernekleşme yoluna gitti. 2 bin ailenin mağdur olduğu ve kamuoyunda Yaşamzedeler olarak bilinen grup, Jet Fadıl ismiyle tanınan Fadıl Akgündüz’ün Capris Gold projesinde mağdur olanların izlediği yolu takip ederek mücadelelerini Yaşam Termal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği çatısı altında sürdürecek. Daha önce sosyal medya grubu oluşturarak haklarını arayan 21 Ekim’de Burhaniye’nin Ahmet Akın Kültür Merkezi’nde gerçekleştirecekleri toplantıyla dernek statüsüne geçecek.

YAŞAM TERMAL PROJESİ’NDE NE OLMUŞTU?

Türkiye’nin her yerinden yüzlerce aileye termal devremülk satışı yapan firma, 10 yıl boyunca parasını ödemesine rağmen projedeki devremülkleri teslim etmedi. Firmanın borçlarından dolayı ipotekli olan tesisler, bankalar tarafından el konulmasından endişe eden üyeler tüm resmî kurumlardan yardım istiyor.10 yıldır mağdur edilen aileler firma sahipleri tarafından oyalandıklarını mülklerinin vergilerini her yıl ödeyip mağdur edildiklerini beyan ediyor. 10 yıldır hizmet bekleyen üyeler ne devremülklerini satabiliyor ne de kullanabiliyor. Bin 250 üye tapulu,712 üye tapusuz sözleşmesi ve ödemiş olduğu banka dekontları ve senetleri ile birlikte hak mücadelesi sürdürüyor.