Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Erden Köybaşı, İl Kongresi sonrasında yerel seçimlerden, büyük kurultay sürecine kadar birçok önemli konuda SEMBOL Medya’ya özel açıklamalarda bulundu

İl Kongresi sonrasında ilçe örgütlerine yaptıkları ziyaretlerde belediye başkan aday adaylarının da kendileriyle temasa geçmeye başladığını ifade eden Erden Köybaşı, CHP’ye büyük bir teveccühün olduğunu belirtti.  Yerel siyasete ağırlık verdiklerini, tüm hesaplarını belediye sayılarını arttırmaya yönelik yaptıklarını dile getiren Erden Köybaşı, ittifak yokmuş gibi saha çalışmalarını sürdürdüklerini vurguladı. 

“24 Eylül’de il kongresini yaptık akabinde önce il yönetiminde görev dağılımını yapıp, arkasında ilçe başkan ve belediye başkanlarıyla toplantılar gerçekleştirdik. Hızlı bir şekilde önümüzdeki dönemin planlamasını yapmaya başladık. Yerel seçimlere yönelik planlarımızı masaya koyduk. Yerel seçimlerdeki çalışma stratejimiz, meclis üyeliklerinin belirlenmesi, sayısal verilerin işlenmesi gibi konuları ele aldık. İlçe örgütlerimizi ziyaret etmeye başladık. Bu teşekkürün dışında üyelerimizle bir araya gelip yerel seçim stratejimizi anlatıp, oradan da görüşleri aldık. Geçtiğimiz günlerde 5 ilçeyi ziyaret ettik. Belediye başkan adaylıklarına yoğun bir talep var. Baya bir müracaatı var. Bu da bizi mutlu ediyor. Telefonla arayan, ziyaretlerde görüşmek isteyenler var” dedi.

 

Biz bütün motivasyonumuzu yerel seçimleri kazanmak üzerine oluşturduk. Bunu Balıkesir’de yapabileceğimizi de 14-28 Mayıs’taki seçimlerindeki sonuçlarla gördük. Balıkesir’de 9 olan belediye sayımızın üzerine en az 4 ilçe belediyesi ve büyükşehir belediyesini almak istiyoruz. Türkiye’de şu anda CHP’nin 250 belediyesi var bunu 400’e çıkarmak için Genel Başkanımıza bir söz verdik. Bizde bu 400 hedefine alacağımız yeni belediyelerle katkı vereceğiz” dedi.

Türkiye genelinde son seçimleri kazanamadık ancak Balıkesir il örgütü son seçimlerde başarılı bir süreç geçirmiştir. Balıkesir özelinde Sayın Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 52 ile birinci oldu. Türkiye ortalamasında yüzde 25 olan milletvekilliği oyu Balıkesir’de yüzde 32. Bu da bizim başarımızı gösterir. Genel ve cumhurbaşkanlığı seçimi kazanamadığımız için üzüldük ancak umutsuzluk ve kırgınlık yok. Bu heyecan ve dinamizm var. Buna il kongresinde de şahit olduk. Umutsuz olan partide hiç kimse ilçe ve il başkanlığına aday olmak istemez. Çok adaylı bir kongre geçirdik. Bu da keyif verici, demokrasi açısından önemli bir olay.

Büyük Kurultay’dan sonra adaylarımız açıklanmaya başlanacak. Herkes şu anda CHP Büyük Kurultayı’na odaklandı. İstanbul İl Kongremiz bile AKP’nin Olağanüstü Büyük Kurultayı’nın önüne geçmiştir. Kurultay kendi mecrasında tamamlanacak. Biz yerel siyasetçiyiz, yerele bakıyoruz.  Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Ahmet Akın olacaktır. Ahmet Akın’ın adaylığı da ilk önce açıklanacak isimlerden birisi olacaktır.  Sonraki süreçte ilçe belediye başkanlarımızı açıklayıp halkın karşısına çıkacağız.

Parti MYK’sında temsil edilmesini gelenek hale getirmek istiyoruz. Yeni yönetim kim olur bilmiyoruz ama genç ve başarılı siyasetçilerin yukarı taşınması gerekir. Ahmet Akın, parti yönetimindeki yerini koruyabilir ya da başkan adaylığı için olmayabilir. O kendisinin ve parti yönetiminin kararı. Biz artık Parti Meclisi’nde bir kişiyle değil birkaç kişiyle temsil edilmek istiyoruz. Onların meclise girmesi için de mücadele edeceğiz.