Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Bilim ve Sanat Merkezi’nde görev yapan P.S adlı öğretmen, danışman öğretmenliğini üstlendiği iki öğrencinin TÜBİTAK ‘1. Ulusal Liseler Patent ve Faydalı Model’ yarışmasından aldığı 20 bin lira tutarındaki para ödülünde pay talep ettiği iddia edildi. TÜBİTAK’tan birincilik ödülü olarak 20 bin lira ödül almaya hak kazanan öğrencilerden ödülün 6 bin lirasını talep eden öğretmenin, bir öğrencinin kendisine düşen 3 bin lirayı ödememesinden dolayı öğrencilerin Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nden alacağı bilgisayar ödülünün önünü tıkandığı iddia edildi.

TÜBİTAK ‘Patent Türkiye’ adlı yarışmada birinci olarak kişi başı 10 bin liradan 20 bin lira para ödülü almaya hak kazanan Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri D.A ve C.Ö’nün kazandığı para ödülünden danışman öğretmen P.S pay isteyince ortalık karıştı.  Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Bilim ve Sanat Merkezi’nde eğitim gören iki öğrenci, kurumda görev yapan P.A öğretmenin danışmanlığını yaptığı projeleriyle TÜBİTAK ‘1. Ulusal Liseler Patent ve Faydalı Model’ yarışmasında Türkiye birincisi olunca öğrenci başına 10 bin liradan toplamda 20 bin lira para ödülü almaya hak kazandı.

 

 

BİR ÖĞRENCİ ÖDÜLDEN PAY

VERMEYİNCE YAZIŞMALAR BAŞLADI

 

Projenin danışmanlığını yapan P.A adlı öğretmen ise D.A ve C.Ö adlı öğrencilere verilen 20 bin liralık para ödülünden kendisine 6 bin lira pay istemesiyle ortalık karıştı. Bir öğrenci kendi payına düşen 3 bin lirayı öğretmenin hesabına yatırmasına karşın, diğer öğrenci üniversiteyi kazandığını ve paraya ihtiyacını belirtip parayı yatırmak istemeyince iki taraf arasında yazışmalar başladı.  Veliler, P.S adlı öğretmenin yasal olarak kendilerinden para ödülünden pay istemesine hakkının olmadığını ve sonrasında öğretmenin ısrarcı tavırlarından dolayı durumun rahatsızlık verici boyuta geldiğini belirtti. Öğretmenin hesabına 3 bin lirayı havale eden diğer öğrencinin velisi ise konunun tatsız bir duruma gelmemesi için parayı gönderdiğini ifade etti. 

 

 

BİR YILDIR BÜYÜKŞEHİR’İN

ÖDÜLÜNÜ ALAMIYORLAR

 

Öğretmen ile öğrenciler arasındaki bir diğer sıkıntısı durum ise Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin bilgisayar ödülü konusunda yaşandığı iddia edildi.  Geçtiğimiz yıllarda TÜBİTAK yarışmalarında başarılı olan öğrencileri bilgisayarla ödüllendiren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, TÜBİTAK birincisi iki öğrenciye bilgisayar ödülü vermek için Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Bilim ve Sanat Merkezi’nden ödül aldıklarına dair resmî belge getirmelerini talep etti.  Okul yönetimi, öğrencilerin istediği belgeleri vermeyince, iki öğrenci bir yıldan fazla bir süre Büyükşehir Belediyesi’nin bilgisayar ödülünü alamıyor.

 

PARA VERMEDİKLERİ İÇİN BELGEYİ

ALAMADIKLARINI DÜŞÜNÜYORLAR

 

Okul idaresinin söz konusu yazıyı kendilerine vermemesini danışman öğretmene para vermemelerine bağlayan veliler, birkaç kez konuyla ilgili okul müdürüyle görüştüklerine rağmen sonuç alamadıklarını belirtti. Danışman öğretmenin payını vermedikleri için çocuklarının Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin bilgisayar ödülünü alamadığını iddia eden veliler, “Her gün bizden para istiyor. Yasal olarak çocuklarımız kazandığı para ödülünden pay vermek durumunda değil.