Balıkesir Eğitim-Sen 12. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Balıkesir Şube Başkanı Gürbüz Şahin, “Sermayenin saldırılarına karşı emekçilerin örgütlerini güçlendirmesi gerekiyor” dedi.

Eğitim-Sen Balıkesir 12. Olağan Genel Kurulu, Balıkesir Öğretmenevi’nde gerçekleşti. Kongreye işçi ve kamu emekçilerinin yanı sıra, Kristal-İş Balıkesir Şube Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, TÜMTİS Balıkesir Temsilciliği, Pir Sultan Abdal Kültür Balıkesir Şube Başkanı, SES, BES, Tarım-Orkam-Sen temsilcileri, EMEP, Sol Parti, HEDEP, CHP, SYKP başkan ve yöneticileri katıldı.

Kongre açılış konuşmasını yapan Balıkesir Şube Başkanı Gürbüz Şahin, İsrail’in Filistin’e yönelik soykırıma varan katliamlarını kınayarak sözlerine başladı. Şahin, tüm dünyada sermayenin emekçilere yönelik ekonomik siyasi ve ideolojik saldırıların arttığı bir dönemde kongrelerinin toplandığını belirtti. Sermayenin bu saldırılarına karşı emekçilerin örgütlerini güçlendirmeleri için iş yerlerinden başlayarak sendikayı yeniden bir emek örgütü olarak örgütlemek gerektiğini belirtti.

Şahin, olağanüstü kongre ile yönetime geldikleri yaklaşık 2 yıl içerisinde iş yerlerine yönelik bir çalışma yürüttüklerini, emekçilerin söz karar ve yetki sahibi oldukları bir emek örgütü inşa etmek için var gücüyle çalıştıklarını dile getirdi. Kongrenin işçi sınıfı ve emekçilerin hak ve özgürlük taleplerini kazanmaları yolunda bir adım olması gerektiğini belirterek kongreye başarılar diledi.

Kristal-İş Şube Başkanı Tangüder Tatar, yaklaşık 5 yıl önce Gebze’den Balıkesir’e geldiklerini, bu süreçte sendika olarak birçok zorlukla karşılaşıldığını ve Eğitim-Sen’in desteği ile aştıklarını söyledi. İşçi ve kamu emekçileri sendikaları ile birlikte Balıkesir Sendikalar Birliği’ni kurduklarını söyleyen Tatar, birlikte birçok eylem ve etkinlik gerçekleştirdiklerini belirtti. Kongrede söz alan siyasi parti ve kitle örgütü temsilleri de kongre başarı dileklerinde bulundular.

“EMPERYALİST DEVLETLER, İSRAİL YÖNETİMİNİN SIRTINI SIVAZLIYOR”
Çalışma ve mali raporun okunmasından sonra kongre delegeleri konuşmalar yaptılar. Genel merkez delegesi olarak söz alan Kemal Yadırgı dünyanın emperyalist devletler arasında yeni kamplaşma bloklaşma ve savaşlara sahne olduğunu söyledi Yadırgı Rusya’nın Ukrayna işgali ve İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarının arkasında emperyalist devletlerin enerji kaynaklarını ve enerji yollarını ele geçirme planları olduğunu söyledi. İsrail’in mazlum Filistin halkına yönelik soykırıma varan saldırganlığının başta ABD, Avrupa Birliği ve diğer emperyalist devletlerce seyredildiğini belirten Yadırgı, emperyalist devletlerin faşist İsrail yönetiminin sırtını sıvazladığını belirtti. Türkiye’de tek adam rejiminin içeriye yönelik hamasi nutuklar söylemesine rağmen bu saldırganlığa göz yumduğunu belirtti.