Edremit Belediyesi’nin son 6 ay içerisinde personelinin maaşını yarım ve parça parça yatırıp yüzlerce çalışanını mağdur ettiği maaş skandalı olayında gündeme gelen maaşını ve ikramiyelerini tam alan belediye içindeki ballı kadronun kimler olduğu merak konusu oldu. Ev kirasını, kredi kartı borcunu ödeyemez hale gelen, çocuğuna okul harçlığı veremeyen Edremit Belediyesi çalışanlarının büyük bölümü ay sonunu getiremezken Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan’ın ballı kadrosu hem maaşlarını tam hem de mesaiye gitmeden mesai ücretlerini tam aldığı öğrenildi

Edremit Belediyesi’nin 6 aydır personel maaşlarını yarım ve parça parça yatırmasıyla ortaya çıkan maaş krizinde kurum içerisinde maaşlarını ve mesailerini tam alan, belediye imkanlarından faydalanan, mesaiye gitmeden kendisine tam mesai ücreti yazdıran, belediyenin kiralık araçlarını kişisel binek aracı haline dönüştüren ayrıcalıklı ballı kadronun kimler olduğu merak konusu oldu. DİSK/ Genel-İş Balıkesir Şube Başkanı Hüseyin Ovalı’nın maaş krizi açıklaması içerisinde gündeme taşıdığı Edremit Belediyesi’ndeki ayrıcalıklı kadronun, Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan ve mevcut belediye yönetimine yakın kişiler olduğu öğrenilirken, bu ekip yüzlerce çalışanın canını sıkan maaş krizinden de etkilenmedi.  Edremit Belediyesi yönetiminin makam tahsis ettiği, belediye imkanlarını sonuna kadar sunduğu ballı kadronun maaş krizinin olumsuz etkilediği personelin üzerinde de belediye lehine baskı kurduğu öğrenildi.

KENDİSİNE YAKIN İSİMLERE TAM MAAŞ

Belediye içindeki ayrıcalıklı uygulamalara personelin büyük tepki gösterdiğini belirten Hüseyin Ovalı, “Edremit Belediyesi’nde ayrıcalıklı bir kesim hem maaşlarını hem de mesailerini tam alıyor. Bununla da kalmıyor belediyenin tüm imkanlarından sonuna kadar faydalanıyor.  Belediye yönetimi kendisine yakın isimlere maaşlar tam veriyor. Bu kişilere sorumluluk ve mevki tahsis ediyor. Mesaiye gitmeden kendisine mesai yazdıran, belediyenin kiralık aracını kendi özel aracı gibi kullananlar, herkesin maaşı yarım yatarken maaşını tam alan ihtimaslı bir kesim . Belediye yönetimi kendisine yakın isimlere maaşlar tam veriyor. Bu kişilere sorumluluk ve mevki tahsis ediyor” dedi.