Edremit Belediyesi’nin son 6 ay içerisinde personel maaşlarını yarım ve parça parça yatırması belediye çalışanlarını isyan noktasına getirdi. Tüm Bel-Sen, DİSK/Genel İş ve Tüm Yerel-Sen Sendikaları ortak açıklamayla Edremit Belediyesi’ndeki maaş krizine tepki gösteren ortak bir açıklamada bulunurken, çalışanlar maaşlarını tam alamadıkları için kredi kartı ekstrelerini borçlarını ödeyemez, çocuklarına harçlık veremez noktaya geldi. Edremit Belediyesi’nin hayali bütçeler ve gereksiz harcamalar yüzünden personel maaşını ödeyemez hale geldiğini belirten AK Parti Edremit ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Murat Tuna,”. Edremit Belediyesi hem yönetimsel hem maddi açıdan iflas etmiştir” dedi.

Edremit Belediyesi, son 6 ay içerisinde personel maaşlarını yarım ve parça parça yatırması bin 400’e yakın çalışanı isyan noktasına getirdi. Aylık maaşlarını parça parça ve eksik alan belediye çalışanları kredi kartı ekstrelerini ve borçlarını ödemekte zorlanırken belediye hizmetlerinde de aksamalar baş gösterdi.  Tüm Bel-Sen, DİSK/Genel İş ve Tüm Yerel Sen Sendikaları ortak bir açıklama yaparak Edremit Belediyesi’ndeki maaş krizine el attı. AK Parti Edremit ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Murat Tuna ise, CHP’li Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan’ı ayağı yere basmayan bütçeler oluşturması ve gereksiz harcamalar yapması nedeniyle belediyeyi iflas ettirmekle suçladı.

 

 

TUNA: ÇALIŞANLAR BORÇLARINI ÖDEYEMEZ HALE GELDİ

CHP’li Edremit Belediyesi’nin ayağı yere sağlam basmayan bütçeler ve gereksiz harcamalar yüzünden iflas ettiğini belirten AK Parti Edremit ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Murat Tuna, “Personelin maaşının yarım ve parça parça ödenmesi sorunu 6 aydır devam ediyor. Edremit Belediyesi çalışanları maaşlarını tam alamadıklarından dolayı kredi kartı ekstrelerini ve borçlarını ödeyemez hale geldiler. Maaşların yarım alan çalışanlara hakkı olan ikramiyeleri hiç verilmiyor. Edremit Belediyesi hem yönetimsel hem maddi açıdan iflas etmiştir. Geçen yıl bütçeyi 1 milyar 100 milyon lira olarak belirlediler, geliri ise 500 milyon liraydı. 600 milyon liralık bir bütçe açığı ortaya çıktı. Geçen yıldan ders almayan Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan ve yönetimi bu sene de bütçeyi 1 milyar 600 milyon lira olarak belirledi. Denk bütçeden uzak, gerçekleşmesi hayal rakamlar nedeniyle Edremit Belediyesi, bugün personelin maaşını veremez duruma geldi. Günü kurtarmak için yapılan arsa satışlarıyla ayakta kalmaya çalışan Edremit Belediyesi gereksiz harcamalar, hayali bütçeler nedeniyle 1 milyar liraya yakın toplam borcu var” dedi.

 

 

 

 

SENDİKALARIN ORTAK AÇIKLAMASI:

“ADAMCILIK VE AYRIMCILIK SON RADDEYE GELMİŞTİR”

 Ortak açıklamada şu ifadeler yer aldı: “ Edremit Belediyesi, İşçiler ve Memurların hak ettiği aylık ücreti eksik yatırarak angarya ile çalıştırılmakta, sonuç olarak bu ayda yine emekçilerimize 11.500,00-TL. tutarında bir ödeme yapılmıştır.  Çalışanlar arasında ise adamcılık ve ayrımcılık son raddeye gelmiştir. Bir kısım imtiyazlı çalışana işe gelmeden, gelse de işyerinde durmadan gözüküp giderek, full hafta tatilli, bayramlı 32.000,00-TL. Ballı börekli Maaş. bir kesim emekçiye ise hafta tatili çalışsa da yaptığı işte sorumluluk sahibi olsa da çıplak maaş. Liyakatsizlerin, işçinin, Memurların, Müdürlerin bile başına dikilerek, Memurdan bile çok yetki verilen Bir avuç tatlı su kurnazına çalışmadıkları hafta sonlarında full yazılarak, gerçekten çalışan emekçinin hakkı hukuku gasp edilmektedir. Buradan ilgili siyasileri de uyarıyoruz. Herkes bu yandaşlarla, devir adamlarıyla ilişkilerine dikkat etsin. İşine ekmeğine alın teri döken İşçinin, memurun buna tahammülü kalmamıştır. Bu imtiyazlı kişiler Edremit Belediyesi’ni doğru yere götürmemiş, batağın içine sokmuştur.” dedi.

 

“EMEKÇİLER ÇOCUKLARINA

HARÇLIK VEREMİYOR”

 

Edremit Belediyesi’ndeki adaletsizliğe çalışanların sandıkta karşılık vereceği belirtilen açıklama şu şekilde devam etti: “Mevcut yönetim de dâhil kim işçinin emekçinin alın terini hiçe sayarak bu bir avuç imtiyazlı ve her döneme yandaş kişilerle yol yürümeye meyil ederse şimdiden diyelim ki son sözü sandıkta ve ailelerimizle birlikte söyleriz.  Bu iş buradan bir adım öteye yürümez. İşçinin memurun derdi şov değil alın terinin değerinde ve gününde ödenmesidir. Bir kesime 11.500,00TL. parça parça ücret, bir kesimin altında ve evlerinin önünde duran kiralık belediye kiralık araçları, sınırsız yakıt, çalışmadan hafta tatili ücretleri, sorumluluk ücretlerinde kıyaklar, liyakatsizce verilen müdürlükler, başkan yardımcılıkları.  Sonuç olarak ise imtiyazlı bir avuç yandaşın keyfi yerinde, Edremit’in değerli halkına hizmet eden hak geçmesin diye işinden gücünden kafasını kaldırmayan büyük çoğunluğun ise sömürüldüğü bir düzen. Netice itibariyle Belediye Emekçilerinin çoluğuna çocuğuna harçlık veremediği, kredi kartlarını ödeyemediği noktaya geldiği bir durum.  Buradan uyarıyoruz. Tek derdimiz alnımızın terinin kurumadan ödenmesidir. Başkaca gayemiz olmamakla birlikte konuyu önümüzde ki günlerde bütün çıplaklığı ile Sayın Balıkesir Valimizden randevu alarak kendisine ileteceğimizi, Edremit Cumhuriyet Meydanında ki yerimizi terk etmeyerek alanda daha büyük bir kalabalıkla, Üyelerimiz ve Memur arkadaşlarımızla birlikte hakkımızı aramak için eysemsellik dahil olmak üzere her türlü yasal hakkımızı kullanmaya devam edeceğimizi ve miting yapacağımızı bir kez daha kamuoyunun bilgisine sunuyoruz” dedi.