Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz başkanlığında gerçekleştirilen BASKİ Genel Kurulu’nda suya yüzde 15 indirim yapıldı. Ayrıca toplantıda; sosyal yardımlaşmadan destek alan vatandaşların, engelli, gazi ve şehit ailelerinin su borçları kapatılırken, Balıkesir’de yaşayan depremzedelerin 2024 yılının sonuna kadar birinci kademe su faturası ücretsiz olması kararlaştırıldı

Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin Kasım ayı Genel Kurulu’nda suda vatandaşın yüzünü güldürecek kararlar alındı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz başkanlığında gerçekleştirilen BASKİ Genel Kurulu’nda, suda yüzde 15 indirime gidilmesi kararı alındı. BASKİ Genel Kurulu’nda ayrıca daha önce suyu yüzde 50 indirimli kullanan öğrencilere suyun ücretsiz verilmesi kararlaştırıldı. AK Parti Grubu’nun verdiği önergeyle üniversite öğrencilere suyun ücretsiz verilmesi teklif edildi. Alınan kararla 2023-2024 eğitim- öğretim yılının sonuna kadar öğrencilere suyun ücretsiz verilmesi kararı alındı.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE SU ÜCRETSİZ

BASKİ’nin dar gelirli, engelli ve gazi ve şehit ailelerine yönelikte yaptığı çalışmayla, sosyal yardımlaşmadan destek alan vatandaşların yanı sıra engelli, gazi ve şehit ailelerinin ödenmeyen su borçları kapatıldı. Ayrıca; geçtiğimiz yıl 11 ili etkileyen deprem felaketi sonrasında Balıkesir’e gelen depremzedelerin 2024 yılının sonuna kadar birinci kademesinin alınmaması kararlaştırıldı.  Alınan kararların Balıkesir’e hayırlı olmasını dileyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Balıkesir’imizde suya yüzde 15 indirim kararı aldık. Sosyal Yardımlaşma’dan destek alan vatandaşlarımızın, engelli, şehit ve gazi ailelerimizin su borçlarını kapatıyoruz. Öğrencilerimizin su faturalarında yüzde 50 indirim yapmıştık, bugün aldığımız kararla birlikte fatura tutarını biz karşılıyoruz. Depremzedelerimizin su faturalarının birinci kademesini 2024 yılının sonuna kadar Büyükşehir olarak ödeyeceğiz. Alınan kararlar şehrimize hayırlı olsun” dedi.