Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı tarafından 44 ilde gerçekleştirilecek vergisiz arsa satışları büyük ilgi çekiyor. İstanbul, Çanakkale, Antalya, Kırşehir, Kocaeli, Mersin, Sakarya ve Mardin gibi illerde satışa sunulacak 622 muhtelif arsa için başvuru tarihleri ve detaylar belli oldu

21-23 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek açık arttırmada, arsa satın almak isteyenler yüzde 25 peşinat ve 24 ay vade şartıyla başvuruda bulunabilecekler. Peşin ödeme seçeneğini tercih edenlere ise yüzde 20 indirim uygulanacak. Vergisiz Arsa Satışı Yapılacak İller:İstanbul, Çanakkale, Antalya, Kırşehir, Kocaeli, Mersin, Sakarya ve Mardin gibi 44 ilde, çeşitli metrekarelerdeki iş ve konut alanlarında uygun arsalar satışa sunulacak. Bu illerdeki arsa satışları 21-23 Kasım 2023 tarihleri arasında açık arttırma ile gerçekleşecek ve satışlar KDV’den muaf olarak yapılacak. Başvuru Şartları ve Detaylar:Arsaların satışına dair başvurular 21-23 Kasım tarihleri arasında alınacak.Satışlar için yüzde 25 peşinat ve 24 ay vade şartı uygulanacak. Peşin ödeme seçeneğini tercih edenlere yüzde 20 indirim imkanı sağlanacak.

KDV’siz Arsa Satışı İçin Başvuru Nasıl Yapılır?

Başvurular, Gençlik ve Spor Bakanlığının bilişim sistemi üzerinden gerçekleştirilecek. Kimlik doğrulaması ile yapılan başvurularda, gerekli bilgilerin (kimlik bilgileri, fatura numarası, fatura tarihi, cihazın satın alındığı firmanın vergi kimlik numarası veya Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası, kendi adına kayıtlı telefon numarası, IBAN numarası, mobil telefon cihazı için IMEI numarası) sisteme girilmesi gerekecek.
Kabul edilen başvuruların ardından destek tutarı, öğrencinin belirttiği IBAN numarasına aktarılacak.

Vatandaşlar Ne Diyor?

Vatandaşlar, cazip şartlar altında sunulan bu fırsatla ilgili büyük bir ilgi gösteriyor. Şahin Çetin, “622 adet muhtelif arsa KDV’den muaf olarak satılacak. Yüzde 25’i peşin olarak satılacak ve 24 ayda vade yapılacak bu arsalar. Satışa çıkan yerler için peşin ödemelerde de yüzde 20 indirim imkanı sağlanacak.” şeklinde konuşurken, Yatırımcı Okan Çelik, “Arsa alımıyla ilgili bakanlık bize bu şekilde bir fırsat sundu. Arsa alımı konut almaktan daha cazip şu anda.” ifadelerini kullandı. Açık arttırmaya katılmayı düşünen Ceyhun Yeşin ise, “Kentsel Dönüşüm Başkanlığı’nın 44 ilde 622 arsayı satışa çıkardığını duydum. 21-22-23 Kasım tarihlerinde, arsaları görmek için açık arttırmada olacağım. Bununla ilgili biraz daha araştırma yapacağım. Bununla ilgili bir yatırım yapmayı düşünüyorum.” şeklinde konuştu. Bu avantajlı fırsatlarla birlikte, arsa almak isteyenler için uygun şartlar sunulurken, başvuruların 21-23 Kasım tarihleri arasında yapılması bekleniyor.