Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenme ve kapasite arttırımı yapılan Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tır parkı düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Yeni tır parkının hizmete açılış törenine  Balıkesir Valisi İsmail Büyükusta, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Mustafa Canbey, İsmail Ok ve BALOSB Genel Müdürü Mesut Eray, ilçe belediye başkanları, STK temsilcileri katıldı. BALOSB’ye ait 55 araçlık tır parkının Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenmesiyle kapasitesinin 120 araca yükseldiğini belirten BALOSB Genel Müdürü Mesut Eray, “Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi yönetimi arasında yapılan protokolle mülkiyeti Balıkesir Organize Sanayi Müdürlüğüne ait olan 43 dönüm alan Büyükşehir Belediyesi’ne 25 yıllığına kullanım hakkı devredilmiştir. Bunun karşılığı olarak Büyükşehir Belediyesi tarafından söz konusu parsel üzerinde 10 adet yazıhane, bir adet kafeterya, bir adet idari bina, bir adet kapı girişi işletmesi, bir adet lokanta ve bir adet sosyal tesis yapılmıştır. 20 Aralık 2022 tarihinde Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi yönetim kurulu kararıyla tır parkı iyileştirme çalışmalarına Balıkesir Toplu Konut A.Ş tarafından yapılmasına karar verilmiştir. İnşaat çalışmaları 3 Ocak 2023 tarihinde başlatılmış olup 21 Ekim 2023 tarihinde bitirilmiştir. 10 adet yazıhane, bir adet kafeterya, bir adet idari bina, bir adet kapı girişi işletmesi, bir adet lokanta ve bir adet sosyal tesis yapılmıştır.  Tır araç kapasitesi 55 araçtan 120 araca çıkartılmıştır. Özellikle inşaat faaliyetlerinin dışında 7 dönüm alanda peyzaj çalışmaları, tır parkının zemininin yeniden asfaltlanması Balıkesir Büyükşehir Belediyesi başkanlığı tarafından yapılmıştır. Ayrıca Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan OSB’yi şehre bağlayan yeni yol açılmış olup yolun diğer etap çalışmaları da tamamlanmak üzeredir. Bu kapsamda Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a teşekkür ediyoruz” dedi.  

YILMAZ: TEK AMACIMIZ VİZYON İŞLER YAPMAK

Tır parkının esnafa, BALOSB ve Balıkesir’e hayırlı olmasını dileyen Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Yurtiçinden ve yurtdışından birçok tır geliyor buraya. Her yere girip çıkıyorlar. Buraya gümrük müdürlüğünü yaparken amacımız büyüyen ve gelişen Balıkesir’de vizyon işler yapmaktı. Buradaki tüm çalışmalarımız bir vizyonu ve sürdürülebilirliği amaçlıyoruz. Tır parkımız esnafımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.  

CANBEY: BURASI ÇOK DEĞERLİ

Lojistiğin önemli bir sektör olduğunu ve bu alana destek vermeye devam edeceklerini belirten AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, “Tır ve kamyon esnafımız emektar esnaflardır. Kolay iş yapmıyorlar, ailelerinden ayrılar. Burada üretilen malları bir yerden bir yere taşıyorlar, yurtdışına taşıyorlar. Bu hem OSB’miz için hem de ülkemiz için çok değerli.  Özellikle pandemi döneminde lojistiğin önemi ortaya çıktı. Bizde hem kentimizin hem ülkemizin gelişimi için lojistiğe destek vermeye devam edeceğiz. Bu güzel eserin şehrimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

OK: BURASI BALIKESİR’İN DIŞARIYA AÇILAN PENCERESİ

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tır parkının Balıkesir’in dışarıya açılan penceresi olduğunu kaydeden AK Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, “Balıkesir’de lojistik işiyle uğraşan esnafımıza yakışan bir eser ortaya çıkmış. Dolayısıyla başta Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere OSB yönetimine teşekkürü bir borç biliyorum. Buralar Balıkesir’in dışarıya açılan pencereleri. Buralar ne kadar güzel olursa Balıkesir’imizde dışarıdan gelenleri daha da cezbedecektir. Bir pandemi sürecinde yaşadığımız sıkıntıda lojistiğin, tırcı esnafımızın önemini gördük. İşte bu esnafta her şeyin en güzeline hak ediyor.

USTAOĞLU: OSB’MİZİN İMAJINA ÇOK BÜYÜK KATKISI OLACAK

Tırcı esnafı için rahat ve konforlu bir alan oluşturulduğuna dikkat eden Vali İsmail Ustaoğlu ise yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti: “Burada bugün çok iyi bir iş birliğinin sonucunu görüyoruz. Balıkesir OSB ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin iş birliğiyle burada lojistik hizmeti veren gerek firmalarımızın ihtiyacının karşılanması gerekse OSB’ye gelen tırların rahat bir şekilde burada tedariklerini yapmaları için güzel bir alan oluşturulmuştur. Bu gerçekten önemli bir sıkıntıyı gidermiş olmuştu. Burası OSB’mizin imajına çok büyük katsı olan bir yer”