Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Erden Köybaşı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylarının Ahmet Akın olduğunu belirtip, 10 gün içerisinde seçim ofisini açıp saha çalışmalarına başlayacaklarını açıkladı

SEMBOL Medya’nın sorularını yanıtlayan Köybaşı, “Cumhuriyet Halk Partisi, demokratik bir kültürü olan parti. Bugüne kadar Türkiye’de hiçbir partinin başaramadığını son kurultayda başarmış olduk. Tüm Türkiye’ye de demokrasi açısından da umut verdik. Çünkü Kurultay sürecinde seçim iki turlu oldu, geç saatlere kadar sürdü ama hiçbir olumsuzluk yaşanmadı. Çok olgunluk içinde geçti. Sonuçta demokrasinin gereği olarak iki adaydan biri seçimi kazandı. 4 Kasım gecesi itibariyle Genel Başkanımız Özgür Özel’dir. Sayın Özgür Özel’le 5 Kasım sabaha il başkanları toplantısı yaptık. Çok olumlu, güzel şeyler yaşayacağız. Özgür Özel’in liderliğinde, dinamizminde CHP çok farklı bir yapıya bürünmüş olacak. Bundan sonra daha etkin, daha eylemlerin içinde yerel seçimlere daha güçlü şekilde gideceğiz” dedi. 

“AHMET AKIN İSMİ ÜZERİNDE BİR KONSENSUS VAR”

CHP İl Başkanı Erden Köybaşı, kurultay süreci ve yerel seçimlere ilişkin SEMBOL Medya’ya çarpıcı açıklamalar yaptı. Parti Meclisi’ne seçilen CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin’in “Benim gönlümdeki Büyükşehir Adayı Ahmet Akın’dır” açıklamasının ardından bir ‘Ahmet Akın’ çıkışı da Erden Köybaşı’dan geldi. CHP’nin Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı’nın Ahmet Akın olduğunu ifade eden Köybaşı, “Balıkesir’de tüm hedefimiz 31 Mart yerel seçimleri. Balıkesir’de de Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Ahmet Akın’dır. Genel başkan ve yönetim değişikliği bu kararı değiştirmedi. CHP kurumsal bir parti, kişilere göre alınmış kararlar değişmez. CHP’de zikzaklar olmaz. CHP bir karar almıştır, başta kim olursa olsun o kararı devam ettirerek gider. Olumlu olan her kararın arkasındandır gelen yönetimler. Olumsuzlukları düzeltip daha iyiye götürmek için çalışırlar. Ahmet Akın ismi üzerinde de bir konsensus var. Altyapı oluşmuş durumda. Sandıkta ittifak oluşmuş durumda. Bu nedenle de Ahmet Akın’dan vazgeçmek gibi bir durum yok. Önümüzdeki hafta Ankara olacağım il başkanları toplantısı için. Sonrasında vekillerimiz ve Ahmet Akın’ın da katılımıyla bir basın açıklaması yapacağız.

“10 GÜN İÇİNDE SEÇİM OFİSİNİ TUTUYORUZ”

Yakın zaman içerisinde seçim ofisini tutup saha çalışmalarına başlayacaklarını vurgulayan CHP İl Başkanı Erden Köybaşı, “Seçim çalışmalarını yürüteceğimiz ofis için birkaç yer üzerinde değerlendirme yapıyoruz. 10 gün içerisinde seçim ofisimizi açacağız. Seçim otobüsünü hazır hale getireceğiz. Hızlı bir şekilde de giriş yapacağız. İlçe belediye başkan adaylarını sonraki süreçte belirleyeceğiz. 1 Aralık’ta adaylıklar için resmi başvuru süreci başlıyor. Bu takvim doğrultusunda ilçe belediye başkan adaylarımızı da deklare edeceğiz. Sahaya Ahmet Akın’la gireceğiz. Bu işin şemsiyesi büyükşehir belediyesi. Büyükşehir’le birlikte ilçeleri de taşıyacağız. Esas olan bu” dedi.