Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı başkanlığında gerçekleştirilen Ulusal Su Kurulu toplantısına katıldı.

Emine Erdoğan himayelerinde yapılan “Su Seferberliği” kapsamındaki 1. Ulusul Su Kurulu Toplantısı’nda su arzına ilişkin plan, politika ve stratejilerin oluşturulması ve su kaynaklarının sürdürülebilir yönetimine ilişkin politikalar ele alındı.  Toplantıyla ilgili bilgi veren Başkan Yılmaz, “ Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde başlatılan “Su Seferberliği” kapsamında, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı’nın başkanlığında 1. Ulusal Su Kurulu Toplantısı’nı gerçekleştirdik. Sürdürülebilir bir dünya ancak su kaynaklarının etkin yönetimi ve verimli kullanımıyla mümkün. Toplantımız hayırlara vesile olsun” dedi. Öte yandan toplantıda konuşma yapan Bakan Yumaklı ise “   “2030 yılına geldiğimizde nüfusumuzun yüzde 10 artacağını, su kaynaklarımızın da yüzde 20 azalacağını öngörüyoruz. Su kullanımlarımız bu şekilde gider ve iklim değişikliği etkileri de artarak devam ederse, 6 yıl sonra toplam nüfusumuzun yüzde 49’u, sulanan tarım alanlarının ise yüzde 78’i su yetersizliği riski ile karşı karşıya kalacak. Bu durumla yüzleşmemek için risk krize dönüşmeden yönetmemiz gerekiyor.” dedi.

Son 21 yılda su kaynaklarının etkin ve verimli kullanımı için birçok yatırımı ve çok önemli düzenlemeleri hayata geçirdiklerini anımsatan Yumaklı, bu alandaki yatırımlar ve alınan tedbirlerin artarak devam ettiğini anlattı.