Balıkesir Akademik Odalar Birliği tarafından düzenlediği ‘Yerel Yönetimler ve Demokrasi” konferansı için Balıkesir’e gelen Murat Karayalçın, CHP İl Başkanlığı’nda partililerle bir araya geldi. Balıkesir’de geçtiğimiz dönem yarım kalan işi tamamlamaları yönünde partililere seslenen Karayalçın, “Yerel seçimlerde Balıkesir’den beklentimiz yüksek. Geçen sefer yarım kalan işi tamamlayın” dedi.

Balıkesir Tabip Odası’nın düzenlediği konferans için Balıkesir’e gelen Murat Karayalçın, CHP İl Başkanlığında partililerle bir araya geldi. Yerel seçimler ilişkin umutlu konuşan Karayalçın, “Herkesin oyuna talibiz. 2019 yılında ittifak vardı. Şimdi ittifak yok. 2019 ortamında ittifak olmasına karşın Cumhuriyet Halk Partisi’nden belediye başkanlığına başvuran aday adayı arkadaşlarımızın sayısı 9 bin dolaylarındaydı. Şimdi ittifakın olmamasına karşın bu ikiye katlanmış durumda. Bu aslında bizim partililerimizin belediye başkanı olarak kentlerine ve partimize hizmet vermek isteyen arkadaşlarımızı halkın nabzını tutarak, halkın eğilimlerini tespit ederek aldıkları bir karardır. Yani demek ki böyle bir olanağın olasılığının yüksek olduğunu görüyorlar iki katı kadar arkadaşımız belediye başkanı olabilmek için başvuruyor. 2019’u bir anımsatayım; biz İYİ Parti ile resmi bir ittifak içindeydik. Ama bir de fiili ittifaklar vardı. Resmi olmamasına karşın Saadet Partisi Genel Başkanı ‘İttifak yok, dirsek temasımız var’ demişti. ÖDP ile resmi bir ilişkimiz yoktu. ÖDP’nin Genel Başkanı bizim Beyoğlu Belediye Başkan adayımızdı. HDP ile bir ittifakımız yoktu. Ama HDP’nin seçmeninden büyük bir oy aldık. Yani çok güçlü bir ittifakla seçime girdik ama şimdi onlar yok. Umarım olur. Sanmıyorum ama kimin desteğini alabilirsek başımızın üstündedir. Herkesin desteğini istiyoruz, herkesle birlikte olmak durumundayız. Özellikle içinde bulunduğumuz ortamda bunu yaşamsal derecede önemli görüyorum. Yerel seçimlerde Balıkesir’den beklentimiz yüksek. Geçen sefer yarım kalan işi tamamlayın” dedi.

 

KÖYBAŞI: “MARMARA, SUSURLUK, BİGADİÇ,

 SINDIRGI ALINABİLECEK DÜZEYDE”

 

CHP İl Başkanı Erden Köybaşı, CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Akın’ın isminin Cumhuriyet Halk Partisi dışındaki seçmenlerde de kabul gördüğünü söyledi. Erden Köybaşı, “Genel seçimlerde parti logosu çok daha önde ama yerel seçimlerde aday olacak kişi tercih ediliyor. Balıkesir’de de böyle bir teveccüh var. Mevcut bizde olan ilçelerde ağırlığımız devam ediyor, buralarda iyi durumdayız. Buna ilave Marmara’da, Susurluk’ta, Bigadiç’te, Sındırgı’da alınabilecek düzeyde. Şu anda bizde olmayan belediyelerde çalışmalar yapılıyor. Orada belli olan adaylar kamuoyuna soruluyor. Ankara’da yaptığımız görüşmede de hızlı şekilde örgüt denetiminde ön seçim yapılacak, memnuniyet anketi düşük çıkan ilçelerimizde aday adayları kamuoyuna sunulacak ve oradan çıkacak sonuca göre bir değerlendirme yapıp sandığa gidilecek noktasında görüş oluştu. Böylelikle aday adayları belli bir sayıya indirgenecek ve bu aday adayları sandıkla örgüte sorularak aday belirlenecek. Bu yöntem uygulanabilir görülüyor” dedi.