Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir’de belediye başkan adaylarını belirmek için yol haritasını oluşturdu. Balıkesir’in 20 ilçesinden toplam 76 belediye başkan aday adayı için kamuoyu araştırma yaptıracak CHP’de aday adayları Genel Merkez’den görevlendirilen Yerel Yönetimler Komisyonu’nda yer alan Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur ve Karabük Milletvekili Cevdet Aydın’la mülakat gerçekleştirecek. Ayrıca bazı ilçelerde belediye başkan adayını belirlemek için örgüt denetimli ön seçim yapılacak.

İKİ MİLLETVEKİLİ ADAY

ADAYLARIYLA GÖRÜŞÜYOR

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nde ilçe belediye başkan adaylarını üç aşamalı süreçte belirleyecek. Yerel seçimlere iddialı bir şekilde hazırlanan CHP, Balıkesir’in 20 ilçesinden 76 belediye başkan aday adayları arasından belirleyeceği adaylar için ilk adım olarak kamuoyu araştırması yaptıracak. Aday adaylarının kamuoyundaki tanınırlığı ve karşılığını ölçecek CHP’de bu süreçte Genel Merkez’in Balıkesir’e görevlendirdiği Yerel Yönetimler Komisyonu üyeleri Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur ve Karabük Milletvekili Cevdet Aydın belediye başkan aday adaylarıyla görüşmeler gerçekleştirecek. Adayların kamuoyu anketlerinde öne çıkan toplumdaki karşılığı bulunan, örgütlerin ve milletvekillerinin üzerinde birleştiği isimler aday olarak ilan edilecek. CHP’de talep gelmesi durumunda bazı ilçelerde örgüt denetimli ön seçim yapılacak. Örgüt denetimli ön seçimde partililerin oylarıyla sandıktan birinci çıkan aday adayı ilçenin belediye başkan adayı olacak.

 

 

“İSTEYEN İLÇELER ÖRGÜT

DENETİMLİ ÖNSEÇİM YAPACAĞIZ”

 

Belediye başkan aday adaylığı sürecinde yoğun bir taleple karşılaştıklarını ifade eden CHP İl Başkanı Erden Köybaşı, “Balıkesir’in 20 ilçesinde de partimizden belediye başkan adayı olmak için yoğun bir başvuru oldu. Bazı ilçelerde aday adayı sayısı 10’a yaklaştı. Edremit, Bandırma, Gömeç gibi ilçelerimiz en yoğun adaylık sürecinin yaşandığı ilçeler. Aday adaylarımız arasından en doğru adayı bulmak için öncelikle kamuoyu araştırması yapacağız. Bu anketlerde adayların tanınırlığı, toplumdaki karşılığının ne olduğunu ölçeceğiz. Bazı örgütlerimizden gelen talep doğrultusunda örgüt denetimli önseçim yapacağız. Biz AK Parti gibi temayül yapıp sonuçlarını Ankara’ya göndermeyeceğiz. Örgüt denetimli önseçimden çıkan sonuçlar kamuoyuyla paylaşılacak.  Genel Merkezimizin Balıkesir için görevlendirdiği milletvekilleri bu süreçte aday adaylarıyla görüşmeler gerçekleştiriyor. Örgütümüzdeki değerlendirmeler sonrasında da adaylıklar netleşecektir.” dedi.