Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Balıkesir’de partisinin düzenlediği toplantıda gündemdeki konulara değindi. Yerel seçimlerde Gelecek Partisi-Saadet Partisi ortaklığında çıkaracakları adayların yanı sıra gerektiğinde başka partilerin adaylarına da destek verebileceklerini kaydeden Davutoğlu, “Bizim en temel hedefimiz bütün illerin, şehirlerin hak ettikleri adayların bulunmasını sağlamaktı. Sonrasında bu adayın hangi partiden olduğu önemlidir ama birinci önemde değildir” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin il başkanlığının düzenlediği program kapsamında Balıkesir’e geldi. Eşi Sare Davutoğlu ile birlikte Balıkesir Öğretmenevi’nin girişinde mehteran gösterisiyle karşılanan Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu, partililer ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelip, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Toplantıya; Gelecek Partisi Genel sekreter Av. Hasan Seymen, İdari ve Malı İşler Başkanı Feramuz Üstün. Marmara Bölgesi Teşkilat Başkanı Cemal Eğin, Gelecek Partisi İl Başkanı Burhan Deniz, Saadet Partisi İl Başkanı Abdülkadir Durmaz, Demokrat Parti İl Başkanı Işın Gümüşyay, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve partililer katılım gösterdi. Gazze’deki insanlık dramına yönelik açıklamalarda bulunan Davutoğlu, “Alman başbakanına en ağır ifadeleri kullandı Cumhurbaşkanı Türkiye’ye döndükten iki ay içerisinde 400’ü aşkın gemi İsrail limanlarına iniyorsa bu gemilerde İsrail ordusunun kullandığı yakıt, demir-çelik, gıda varsa bundan daha ciddi riyakarlık olamaz. Bir taraftan Hamas bağımsızlık mücadelesi veriyor diyeceksiniz bir taraftan İsrail’e yardım eden bir iktidar var diğer taraftan da bazı muhalefet unsurları da İsrail’le Hamas’ı aynı görüyoruz diyor. Hamas ve İsrail’i aynı görenler İzmir’e giren işgal ordusuyla Kuvayi Milliye’yi aynı görenlerdir” dedi.

 

“ADAYLARIN HANGİ PARTİDEN

 OLDUĞUNUN ÖNEMİ YOK”

 

Gelecek Partisi ve Saadet Partisi İl Başkanlarının geçtiğimiz günlerde yerel seçimlerde ortak hareket etmeleri şeklindeki yaptıkları açıklamaları değerlendiren Ahmet Davutoğlu, “Aslında biz baştan itibaren biz Gelecek Partisi olarak parti çıkarından önce milletin çıkarını önceliyoruz. Bütün çalışmalarımızda hiçbir kimseye öfkemiz, kinimiz yoktur, hiç kimseye karşı da önyargımız yoktur. Her seçimden sonra muhalefet içinde ciddi tartışmalar olurken, partiler kendi muhasebelerini yaptılar ve hepsine saygı duyuyorum. Olumlu bir adım olarak da partiler arası ilişkiler bağlamında tek olumlu adım Gelecek Partisi ve Saadet Partisi grubunun mecliste kurulması oldu. Bizim en temel hedefimiz bütün illerin, şehirlerin hak ettikleri adayların bulunmasını sağlamaktı. Sonrasında bu adayın hangi partiden olduğu önemlidir ama birinci önemde değildir.

 

 

“BİZİM TÜM PARTİLERE KAPIMIZ AÇIK”

Tüm partilere kapılarının açık olduğunun mesajını veren Davutoğlu, “Biz Gelecek Partisi olarak bunları araştırıyoruz. En doğru adayların nasıl bulunacağını, nasıl ortaya konabileceğini araştırıyoruz. Sonra Saadet Partisi ile istişare edeceğiz. Bizim bütün partilere kapımız açık. Hiç kimseye ön yargılı bakmıyoruz. Balıkesir’i sürekli olarak takip ediyoruz. Gelecek ve Saadet Partisi’nde Balıkesir’i aşkla seven çok sağlam kadrolar var. Bakacağız, değerlendireceğiz, en doğru adayla seçime gitmek için elimizden geleni yapacağız. Balıkesir’deki ihmallerin bir daha ortaya çıkmamasına dikkat edeceğiz. Diğer illerde de bunu yapacağız. Belediye Başkan adaylarımızı açıklamaya başladık ve bu devam edecek. Bunları hep Saadet Partisiyle istişare edeceğiz. Aramızda böyle bir hukuk var. Buna karşılıklı olarak riayet edeceğiz. Diğer partilerin hiç birisine kapımız kapalı değil. Demokrat Partisi il başkanımız burada, Demokrat Partisi ile ilişkilerimiz de gayet iyi. DEVA Partisi ve diğer partilerle de görüşerek en doğru adayları tespit edip o adayın arkasında duracağız” diye konuştu.

 

“TABANIN İTTİFAKI TAVANIN İTTİFAKINDAN ÖNEMLİ”

İttifakla ilgili soruları da yanıtlayan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Vallahi ben tabandaki ittifakı tavandaki ittifaktan daha önemli görürüm her zaman. Kuvayi Milliye de bir taban ittifakıdır. Kuvayi Milliye de bir taban ittifakıdır. Yani yukarıdan bir karar gelmeden tabanın harekete geçmesidir. Tabanda olan ittifak, tavandaki muhtemel ittifakları teşvik eder. Onun için yerelde ne kadar çok temas olursa o kadar çok iyidir. Gönül ister ki Ankara’da da bu ortam sağlanabilsin. Zamanla ben bunun sağlanacağına inanıyorum. Ama her halükarda biz Gelecek Partisi olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.