Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

TÜRKİYE’NİN İLK SERTİFAKALI ORGANİK ZEYTİN KÖYÜ AYVALIK’TA

Türkiye’nin ilk sertifikalı organik zeytin köyü Ayvalık’ta hayata geçiyor. Ayvalık’ın Mutluköy ve Murateli mahallelerinde uygulanmakta olan organik zeytin köyü projesinin hayata geçmesiyle birlikte ilk organik zeytin hasadı 2025 yılında gerçekleştirilecek.

Türkiye’nin ilk sertifikalı organik

Türkiye’nin İlk Sertifikalı “Organik Zeytin Köyü” zeytinin başkenti Balıkesir’de hayata geçiyor. Ayvalık’a bağlı Mutluköy ve Murateli mahallelerinde uygulanmakta olan “Organik Zeytin Köyü Projesi” kapsamında yürütülen çalışmalar teknik personellerle birlikte yerinde değerlendirildi. Organik zeytin tarımı açısından yüksek potansiyele sahip bölgede, organik gübrelerin kullanılarak, organik tarımın yapıldığı Ayvalık’ın Mutlu ve Murateli ile Burhaniye’nin Kırtık ve Hacıbozlar Mahallelerinde sertifikalı ürünler yetiştirilmesi çalışmaları devam ediyor. 2022 ve 2023 yılı zeytin sezonundaki sertifikalandırma süreci olumlu olarak tamamlanmış olup, 2025 yılı hasat sonunda alınan ilk zeytinler organik statüye kavuşacaktır. Ayvalık ilçesi Mutluköy ve Murateli Mahallelerinde 2025 yılı sonu itibariyle “Organik Zeytin Köyü Projemiz” de hayata geçecek

BURHANİYE İÇİN
ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Ayrıca 2022 yılında Burhaniye’nin Kırtık Mahallesinde ‘’Organik Köy’’ projesi adı altında yürütülen proje de devam ediyor. Ayvalık ve Burhaniye’ye bağlı mahallelerde, 4990 dekar alanda zeytin üretimi yapacak 155 üretici ile 2025 yılı hasat sonunda analiz ve denetimleri tamamlandıktan sonra almaya hak kazanacakları “Organik Tarımda Zeytin Yetiştiriciliği Sertifikası” ile %100 organik sertifikalı ürüne kavuşacaklardır.