Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

NE YARDAN NE SERDEN VAZGEÇTİLER!

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez’in gündeme getirdiği Balıkesir’de CHP ile yapılan seçim iş birliği konularının detayları ortaya çıkmaya başladı. İki parti arasında 8 kez gerçekleşen görüşmelerde İYİ Parti cephesi Bandırma ya da Edremit belediyelerinin yanı sıra daha önce adaylığını açıkladığı ilçelerin kendilerini vermelerini istedi. CHP yönettiği belediyelerinden vazgeçmezken, İYİ Parti’ye AK Parti’nin güçlü olduğu ve elinde belediye tuttuğu kırsal belediyelerin yanı sıra Edremit ve Bandırma’da başkan yardımcılığıyla Karesi ve Altıeylül’ü teklif etti. İki taraf arasında ipler yürütülen pazarlıklar son görüşmenin detaylarının basına sızdırılmasıyla koptu.

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez’in Erol Mütercimler’e yaptığı açıklamayla gün yüzüne çıkan Balıkesir’deki CHP- İYİ Parti seçim iş birliği pazarlıklarının detayları da belli olmaya başladı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterilen Turhan Çömez, öncesinde CHP ile 8 kez masaya oturduklarını belirtip ilçe belediye pazarlıkları yaptıklarını açıklamıştı. Geçtiğimiz yerel seçimde Susurluk Belediyesi’ni kazanan İYİ Parti’nin Balıkesir’deki belediye sayısını arttırmak adına CHP’ye sunduğu seçenekler arasında Edremit ya da Bandırma belediyelerinden birinin verilmesi teklifiyle masaya oturduğu pazarlık masasından istediğini alamamıştı.

“BAŞKAN OLMAZ AMA BAŞKAN YARDIMCILIĞI VERELİM”

İYİ Parti’nin Bandırma ya da Edremit teklifine olumsuz yanıt veren CHP’nin, merkezde Karesi ve Altıeylül belediyelerinin yanı sıra Bigadiç, İvrindi, Havran, Savaştepe gibi AK Parti’nin elinde olan ilçeleri pazarlıkta öne sürdüğü, Bandırma ve Edremit belediyelerinin kazanılması durumunda İYİ Parti’ye başkan yardımcılığı verilmesi teklifinde bulundu. İYİ Parti cephesi ise Meral Akşener tarafından Balıkesir’de belediye başkan adaylığı açıklanan Erdek, Bandırma, Gönen, Karesi gibi ilçelerin kendilerine bırakılmasını talep etti.

ZAFER GÖKSEL SERT ÇIKTI!

CHP’nin başkan adaylığını ilk açıkladığı ilçelerden biri olan Bigadiç’in CHP’li belediye başkan adayı Zafer Göksel’in İYİ Parti’yle yapılan pazarlıklardan rahatsız olduğu ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın ve İl yönetimiyle tartıştığı iddia edildi. CHP Bigadiç Belediye Başkan Adayı Zafer Göksel ve ilçe örgütünün tepkileri sonrasında İl Başkanı Erden Köybaşı, Göksel’in adaylık başvurusu yaparken fotoğrafını sosyal medyada paylaşarak dışarıya sızan tartışmaların önünü kesmek istedi.

GÖRÜŞMELERİN DETAYLARI BASINA SIZDIRILDI

CHP ile İYİ Parti arasındaki görüşmelerin krize dönüştüren son olay ise iki parti arasındaki son görüşmelerin basına sızdırılması oldu. CHP İl Başkanı Erden Köybaşı, Milletvekili Serkan Sarı, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın ile İYİ Parti İl Başkanı Hasan Fehmi Yörük’ün yer aldığı gizli görüşmede pazarlık konusu olan ilçelere kadar detayların basına servis edilmesiyle CHP cephesinde büyük tepki oluştu. CHP tabanı adaylığı açıklanan ilçelerin örgütten görüş alınmadan pazarlığa dahil edilmesine tepki gösterdi. CHP Altıeylül İlçe Başkanı Sinan Ayhan, pazarlıkta belediye başkan adaylığının İYİ Parti’ye verilmesine sert bir şekilde karşı çıktığı öğrenildi.