Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

GÜLDÜR GÜLDÜR’ÜN GAZİ SKECİNE TEPKİ

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Balıkesir Şubesi Başkanı Haydar Filiz ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Balıkesir Şubesi Başkanı Hulusi Karakuz yaptıkları ortak açıklamayla Güldür Güldür adlı programda gazilerle ilgili skece tepki gösterdi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Balıkesir Şubesi Başkanı Haydar Filiz ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Balıkesir Şubesi Başkanı Hulusi Karakuz, Güldür Güldür programındaki gazilerle ilgili skeci hedef aldı.  Skeçte gazilerin hedef alındığını, Türk milletinin manevi değerleriyle alay edildiğini, gazilik unvanına saldırıldığı belirtilen açıklamada, komedi yapmak için gazi unvanına saldırmanın sanat olmayacağı kaydedildi. Skeçte gazilik unvanının hor görülüp, küçük düşürüldüğü ifade edilen ortak açıklama şu şekilde devam etti: “Bilinmelidir ki; hem Osmanlı Devleti’nin kurucularının isimlerinin sonunda hep gazi unvanı vardır. Ertuğrul Gazi, Osman Gazi, Orhan Gazi’den sonra Sultan olan I. Murat’ın unvanı Gazi Hüdavendigar olmuştur. Gazi 1. Murat Hüdavendigar 1389’da Kosova savaşında şehit olmuştur. Gazi: Devletin bağımsızlığı, milletin egemenliği yolunda oluşturulan gerekli harekete katılıp canını ortaya koyup, görevini yapıp sağ kalan insana Gazi, bu yolda ecelle kucaklaşana şehit denir. Gazi, vatan sevgisinin sembolüdür. Şehit ve gazi, toprağı vatan; insanı ulus yapan değerlerdir. Türk Milleti, “ölürsem şehit, kalırsam gazi” inancı ile tarihte büyük zaferler kazanmıştır, son olarak bir ölüm-kalım savaşı olan İstiklâl Harbi’de bu inançla kazanılmıştır. “

BÖYLE SANAT VE SANATÇI OLMAZ!

Gazilik unvanı devlet tarafından verildiğine dikkat çekilen açıklama: “Türk ulusu için, “şehitler nurlanmış” ve “gaziler onurlanmış” kişiler demektir. Bunların en başında da;

Başkomutan, Gazi, Mareşal ve Ulusal önderimiz Mustafa Kemal Atatürk gelmektedir. 19 Eylül 1921 yılında Mustafa Kemal’e Mareşallik rütbesi ile gazilik unvanının verildiği gündür ve yurdumuzda her yıl 19 Eylül “Gaziler Günü” resmi olarak kutlanmaktadır. Sakarya Meydan muharebesi öncesinde Mustafa Kemal’e, Millet Meclisi, 5 Ağustos 1921’de ”Başkomutanlık” yetkisi vermiştir. 22 gün 22 gece süren Savaşın, 13 Eylül’de kazanılmasının ardından, ”Garp Cephesi Komutanı” İsmet (İnönü) Paşa ile Genelkurmay Başkanı Fevzi (Çakmak) Paşa, cepheden, ”Edirne Mebusu İsmet ve Kozan Mebusu Fevzi” imzalarıyla Meclis’e 15-16 Eylül 1921’de gönderdikleri tarihi önergeyle, Mustafa Kemal’e ”Müşirlik” rütbesi ile ”Gazilik” unvanı ”tevcihini” önerdiler. Meclis’in kanunla bu önergeyi kabul etmesiyle ”Mareşal” rütbesi ve ”Gazi” unvanı Mustafa Kemal’ e tevdi edilmiştir. Ayrıca Türkiye Büyük Millet Meclisinin Unvanı da gazi meclistir. 2847 Sayılı Kanun ile Malul Gazi ve Muharip Gazi’nin tanımı yapılmıştır. Merak edenler bakabilir. Gazi Mustafa Kemal’in gazilik ömür boyu taşınacak bir şereftir. Gaziler yaşayan anıtlardır. Gazi vatan sevgisinin sembolüdür. Bir milletin Milli ve manevi değerleri ile alay eden hor gören bir sanat, sanat olmadığı gibi oynayan sanatçı da sanatçı olamaz. Vatandaşı güldürmek olmadığı açıkça belli olan, Türk Milletin tarihten beri gelen milli,manevi değerleri ile alay eden ve hor gören bu skecin yazarını ve oynayanları kınıyoruz.”