Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

BÜYÜKŞEHİR’DEN SPORA VE SPORCUYA BÜYÜK DESTEK

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Amatörün Geleceği, Büyükşehrin Desteği’ adıyla düzenlediği amatör spor kulüpleri ve sporculara yönelik destek programı düzenledi. Programda spor kulüplerine yardımda bulunan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, başarılı sporcuları da ödüllendirdi. Balıkesir’de ayırmadan ayrıştırmadan sporculara destek olduklarını kaydeden Başkan Yücel Yılmaz, “Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak 10 yılda her alanda madalyalar alacağız. Çünkü istikrarlı bir desteğimiz var. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Valiliğimizin desteğiyle hep sporcuların yanlarındayız” dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Amatörün

Programa; Vali İsmail Ustaoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur, AK Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Mehmet Aydemir ve protokol üyeleri katılım sağladı. Balıkesir’in 20 ilçesinden sporcu, antrenör ve kulüp yöneticilerinin yer aldığı program saygı duruşu ve İstiklal marşının söylenmesiyle başladı.

 

MENGÜÇ: YÜCEL YILMAZ AMATÖRE DESTEĞİNİ HİÇ ESİRGEMEDİ

 

Programın açılış konuşmasını yapan Balıkesir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Metin Mengüç, Balıkesir amatör spor camiasına kattığı değerlerden dolayı Başkan Yücel Yılmaz’a teşekkür etti. Mengüç, “Sayın Yücel Yılmaz amatör sporlara desteğini hiçbir zaman esirgemedi. Altı ay önce yapmış olduğu nakdi ve ayni yardımları bugün yeniden gerçekleştirecek. Balıkesir spor şehridir. Balıkesir her alanda sporun cazibesi oldu. Gerek devletimizin yaptığı tesislerle gerek Büyükşehir Belediyemizin yaptığı tesislerle ilçe belediyelerimizin yaptığı katkılarla Balıkesir cazibe merkezi haline geldi. Ve bu cazibe merkezi olduğundan dolayı Türkiye’de ulusal ve uluslararası turnuvaları Balıkesir’de yapıldı. Her zaman gurur duyduğumuz bir Ali Hikmet Paşa Spor Tesisleri yapıldı. Buraya gelen her misafirimizin gıptayla baktığı bir tesis haline geldi. Hafta sonları Ali Hikmet Paşa Tesisleri’nde araba konulacak yer yok. Çok büyük bir ilgi vardı. Amatörler her zaman vefalıdır çünkü amatörler gönüllülük esasına dayanır. Bu yüzden amatör spor kulüplerinin başkanları, sporcuları, teknik ekipleri büyük gayretler gösteriyor” dedi.

 

 

ÖZALP: BALIKESİR’E 2023’TE 1 MİLYAR

110 MİLYON LİRALIK SPOR YATIRIMI YAPILDI

 

Balıkesir’de 95 bin 190 lisanslı sporcunun olduğunu ifade eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp, “Cumhuriyet yeni yüzyılda her gün büyüyen Balıkesir’de gençlik ve spor şehri olarak öne çıkıyor. Gençlik ve spor kenti Balıkesir’imizde 110 spor tesisi, 343 spor kulübü, 95 bin 190 lisanlı sporcumuz ve çeşitli branşlarda 89 milli sporcumuz bulunuyor. Türkiye’ye örnek bir olarak çalışmaktayız. Bu organizasyonların Türkiye’de dikkat çekmesinde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz’ın ve ekibinin çok büyük emeği var.  Balıkesir’in 20 ilçesinde yurt, gençlik merkezleri, yüzme havuzları, futbol sahaları ve diğer tesislere baktığımızda 2023 yılında 1 milyar 110 milyonluk liralık yatırım yapıldı” dedi.

 

YILMAZ: “AYIRMADAN AYRIŞTIRMADAN

SPORA DESTEK OLDUK”

 

Balıkesir’in bir spor kenti olduğunu belirterek konuşmasına başlayan  Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Büyükşehir’in desteğiyle önümüzdeki günlerde Balıkesir’den ulusal ve uluslararası alanda birçok başarılı sporcu çıkacağını belirtti.  Yılmaz, “ Kuva-yi Milliye şehri Balıkesir bir çatı altında Büyükşehir Belediyesi projesi diyoruz. Bunu sahada, her yerde göstermeye başladık. En çokta sporda buna şahit olduk. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak Valiliğimiz, il müdürlüğümüzle beraber tüm spor branşlarında ayırmadan, ayrıştırmadan destek oluyoruz. Balıkesir’in bir çatı altında şucu bucu demeden, ilçe ayrımı yapmadan, erkeğiyle kadınıyla, özel sporcularıyla son 5 yılda sporun tüm paydaşlarına destek veriyoruz. Neye dokunduysak marka oldu. Balbucks diye bir kafe açtık, kahve zincirinde Balıkesir’de marka oldu. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak 10 yılda her alanda madalyalar alacağız. Çünkü istikrarlı bir desteğimiz var. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Valiliğimizin desteğiyle hep sporcuların yanlarındayız.

 

USTAOĞLU: BALIKESİR

BİR SPORCU KENTİ”

Balıkesir’in son yıllarda spora yaptığı yatırımlara ve desteklere dikkat çeken Vali İsmail Ustaoğlu ise, “Balıkesir deyince aklımıza ilk önce Kuvayi Milliye şehri geliyor. Balıkesir deyince aklımıza tarih geliyor, Karesi Bey geliyor, bir medeniyetin merkezi geliyor. Balıkesir denilince aklımıza tarım, hayvancılık, turizm geliyor.  Ayrıca Balıkesir bir sporcu kenti” dedi.