Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

CHP YANGIN YERİ!

CHP’de Serpil Akgül’ün adaylığının çektirilip yerine AK Partili Mesut Akbıyık’ın Karesi Belediye Başkan Adayı gösterilmesi parti örgütlerini karıştırdı. Parti tabanı kadar CHP’nin Balıkesir’de önde gelen isimleri de Akbıyık hamlesine kayıtsız kalmadı. CHP 22. Dönem Milletvekili Orhan Sür, önceki dönem İl Başkanlarından Ender Biçki, Karesi önceki dönem İlçe Başkanı Dilek Yalçın, İl Başkan Adayı Ömür Boyuer, Karesi’deki Mesut Akbıyık tercihine sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarıyla ateş etti.

CHP’de Serpil Akgül’ün adaylığının

SÜR: “TARİH BUNU UNUTMAYACAKTIR”

Mesut Akbıyık’ın aday gösterilmesine tepki gösteren isimlerin başından gelen CHP 22.Dönem Balıkesir Milletvekili Orhan Sür, “100 yıllık CHP’yi sağcı partilerin kullanıp attıklarından medet uman hale getirenleri tarih unutmayacaktır” paylaşımıyla tepkisini gösterdi.

BİÇKİ: “KAN KUSUP KIZILCIK ŞERBETİ İÇMEYECEĞİZ”

CHP önceki dönem İl Başkanlarından Ender Biçki, Karesi’ye Mesut Akbıyık’ın aday gösterilmesi sonrasında yaptığı açıklamada: “Balıkesir’de Cumhuriyet Halk Partisi kimsenin babasının çiftliği, babasının şirketi değildir. Yüzyıllık Cumhuriyet Halk Partisini kendi şirketiniz gibi yönetemezsiniz. Bu yöntem kaç kez denendi. Hiç mi ders almadınız? Cumhuriyet Halk Partisine küfür edenleri, Cumhuriyet Halk Partisinin önceki Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve o zaman ki Grup Başkan Vekili şimdi ki Genel Başkanımız Özgür Özel’e hakaretler edenleri, Genel Başkanlarımız hakkında FETÖ’yle iltisaklı olduğu iddiasıyla dava açanları. Hayatı CHP ile mücadeleyle geçmiş adamları, AKP’li devşirme adayları, bu örgüte, Karesi Belediye Başkan Adayı diye dayatamazsınız. Kan kusup, kızılcık şerbeti içmeyeceğiz… Kol kırılıp yen içinde kalmayacak” dedi.

YALÇIN: “BOL KESEDEN MAKAM,

MEVKİ DAĞITIYORSUNUZ”

CHP Karesi önceki dönem İlçe Başkanı ve Milletvekili Adayı Dilek Yalçın, yaşananlar üzerinden parti yönetimini topa tuttu. Yalçın, “Yeri geldiğinde babalarından beri partili olduğunu söyleyip, kendilerine paye çıkarmaya çalışanları, bugün geçmişte birçok partide yer almış, yıllardır karşımızda konumlanmış, bulunduğu partinin tüm isteklerini yerine getirmiş hatta Süleyman Soylu ile boy boy fotoğraf çektirmiş Mesut Akbıyık’ı bağrına basmış görmekte nasip oldu. Babalarınız kadar cesur olabilseydiniz keşke! Eylül ittifakı ya da Türkiye İttifakı adı altında (sahi Mesut Akbıyık’ın temsil ettiği kurum neresi, yoksa Akbıyık markası ittifak kurmaya yeter mi), oyları bile olmayan kişilere, aynı genel seçimlerdeki gibi bol keseden makam, mevki dağıtıyorsunuz.  Genel seçimdeki sonuçlar gibi hüsranın sebebi seçmendir demeyeceksiniz umarım. Siyaseten bedellerini ödemeye hazır olduğunuzu umuyorum” dedi.

BOYUER: “BUNU İÇİNİZE NASIL SİNDİRİYORSUNUZ”

CHP Karesi İlçe Başkanlığı’nı istifaya davet eden son kongrede İl Başkan Adayı Ömür Boyuer, “Karesi Yönetimi ve İl yönetimi olarak Serpil Akgül aday olsun diye karar aldınız. Genel merkeze kararınızı ilettiniz. Genel merkez PM kararıyla ki PM Kurultaydan sonraki en yetkili kuruldur, Serpil Akgül ismini isteğiniz doğrultusunda Karesi Belediye Başkan adayı yaptı. Kararınızın ve tek kadın adayın arkasında duramadınız. Serpil Akgül adaylıktan çekildiğini açıkladı. İlçe yönetimi olarak olağanüstü toplanarak Mesut Akbıyık’ın adaylığı için karar alındı mı? Yoksa yönetim kendi içerisinde değerlendirmeden yangından mal kaçırırcasına birilerinin talimatıyla mı aday gösterildi? Bilmiyorduk diyemezsiniz. Çok iyi biliyorsunuz ki; Mesut Akbıyık, Süleyman Soylu ile birlikte DP’de siyaset yapan ve daha sonra AKP’ye geçen, AKP içerisinde Belediye Başkanı ve milletvekili olmaya çalışan bir siyasetçi. Ve daha da önemlisi 2017 yılında partimizin genel başkanı Özgür Özel ve dönemin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için FETÖ terör örgütü ile iltisaklı oldukları iddiası ile suç duyurusunda bulunan ve kalabalık bir grupla Adliye önünde kameralar karşısında bunu açıklayan biri. Bunu içinize sindiriyor musunuz? Açıklayın ki bizde sindirelim. Ya da istifa edin”