Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

GÜNMARSİFED’İN YENİ BAŞKANI DEDEOĞLU OLDU

Çatısı altındaki 8 dernek

Çatısı altındaki 8 dernek ve bini aşkın şirketi temsil eden Güney Marmara Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu 11. Genel Kurulunu yaptı. Yapılan Seçimler sonucunda Funda Seçil Dedeoğlu GÜNMARSİFED’in yeni başkanı oldu. GÜNMARSİFED’e ilk kez kadın başkan seçilirken bölgede kadın temsiliyeti açısından önemli bir adım gerçekleşti.

GÜNMARSİFED Güney Marmara Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu 11. Genel Kurulu’nda yapılan seçimin sonucunda Funda Seçil Dedeoğlu yeni başkan oldu.  11 Kişiden oluşan Yönetim Kurulunda federasyon üyesi dernekler olan BANSİAD, BASİAD, ÇASİAD, BİSİAD, BAGİAD, BANGİAD ve ERGİAD’ın başkanlarının tamamı yer aldı.   Genel Kurul’da Divan Başkanlığını İsa Tamer Çelik yaparken; Mehmet Ali Ozar Başkan Yardımcısı, Neriman Köybaşı Yazman olarak divan kurulunda yer aldı.  Genel Kurul’da delegelere hitaben önceki dönem başkanı Abdullah Bekki ve Başkan Funda Seçil Dedeoğlu birer konuşma yaptı.

İLK MESAJI YEREL SEÇİMLERE YÖNELİK

GÜNMARSİFED Başkanı Funda Seçil Dedeoğlu GÜNMARSİFED’in üstlendiği Güney Marmara İş Dünyasının birleştirişi gücü olma misyonunu güçlü bir şekilde geliştirerek kalıcı yapmanın görevleri olduğunu söyleyerek tüm üye derneklerin ve delegelerin bu misyon etrafında el birliği ile uzun yıllar katkı vererek duracaklarını bilmenin bir taraftan heyecan verici olduğunu  e aynı zamanda geleceği planlama ve değer üretme adına yöneticilerine güç verdiğini söyledi. Başkan Dedeoğlu: ”Ülke gündeminin önemli başlıklarından biri yerel seçimler. Umuyorum ki önümüzdeki yerel seçimler genel seçim mantığında ilerlemek yerine kentlerdeki yaşam kalitesinin iyileştirilmesine yönelik somut projeleri tartışacağımız bir zemin oluştursun.

Tüm siyasi partilerimizden örneğin akıllı kent projelerini,  teknolojiyi kent yaşamına nasıl entegre edeceklerini duymak isteriz.  Yerel yönetimler demokrasinin aşağıdan yukarıya inşa edilmesinde büyük rol sahibi. Yerindenlik ilkesi, merkezî yönetimle yerel yönetimler arasındaki yetki ve görevlerin paylaşımının düzenlenmesi açısından kilit bir kavram. Yurttaş tercihinin dikkate alınması ve yetki ve sorumluluğun halka en yakın birimler tarafından yerine getirilmesi, hizmetlerin etkinliği açısından önem taşır.  Yerel yönetimlerin güçlenmesi ve halkın karar alma mekanizmalarına aktif katılımının gelişmesi, demokrasiyi ve Cumhuriyet’i aynı anda geliştirmek açısından çok önemli. Bunun yanında uzun yıllardır kadınların siyasete katılımının önemini vurgulamaya devam ediyoruz.  Şimdiye kadar açıklanmış olan adaylara baktığımızda, maalesef bu yerel seçimlerde de seçilebilecek yerlerden gösterilen adaylar arasında, kadınların ağırlığı beklentilerimizi karşılamaktan uzak.” Dedi.

Genel Kurulda konuşma yapan Abdullah Bekki: “Büyük bir mutluluk ve gururla üye derneklerimizin kadın üye sayılarını arttırdıkları ve dönüştürdükleri “İş İnsanları” unvanının hakkını verdiklerini izliyorum. Derneklerimizin Yönetiminde, Federasyonumuzun Yönetiminde kadın girişimcilerimiz yer aldı. Dernek başkanlıklarında kadın girişimcilerimiz yer aldı. Ve bugün federasyonumuza bir kadın başkan seçerek iş dünyasında kadının temsiliyetini taçlandıracağız.  Güney Marmara’nın sivil gücü olarak kurulan GÜNMARSİFED; bölgede ve ülkede etkili bir güç haline gelmeye çalışan Sivil Toplum Kuruluşlarının; yasama, yürütme, yargı ve medyadan sonra “beşinci güç”, kamu ve özel kesimden sonra “üçüncü sektör” olarak tariflendiği dönemeçte kurulması zamanın ruhu ile örtüşen bir girişim olarak vücut buldu.   Federasyonumuz benzeri STK’ların örgütlü katılımı sağlamadaki başarılı çalışmaları sorunların çözümünde, gelişime katlı anlamında önemli yer teşkil etmeye başlamıştır. Diğer bir ifadeyle, sorunların yerel katılım olmadan çözülemeyeceğinin anlaşılmasından sonra STK kurumsal kişiliklerinde değişim gerçekleşmektedir. “ dedi.