AK Parti Balıkesir Milletvekili ve Adalet Komisyonu Katip Üyesi Av. Belgin Uygur, uzun süredir yapılması için uğraştığı ve takip ettiği Bigadiç Okçular Barajı ve Sındırgı Sindel Göletinde son aşamaya geldiklerini, Sindel Göletinin Proje yapım ihalesinin 29 Kasım 2019 tarihinde, Okçular Barajının Proje Yapım ihalesinin de bu yılın sonuna kadar yapılacağını açıkladı.

Uygur, içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılanması için Okçular Barajı ve arazi sulaması amacıyla Sindel Göleti’nin yapılması için DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın ile uzun süredir devam eden görüşmeler neticesinde ihale aşamasına geldiklerini ifade etti. Uygur “Bigadiç ve Sındırgı ilçelerimizin uzun zamandır ihtiyacı olan bu projelerin hayata geçmesi için gayret ediyorduk, şimdi çabalarımızın sonuç vermesinden mutluluk duyuyoruz. Hayırlı uğurlu olsun inşallah” dedi.

Uygur yaptığı açıklamada şunları ifade etti: “Bigadiç ilçemizdeki Okçular Barajının tamamlanmasıyla ilçe merkezi ve 20 mahallemizin içme ve kullanma suyu ihtiyacı karşılanacak. Planlama çalışması biten Okçular Barajı’nın Proje yapım ihalesi 2019 yılı sonuna kadar yapılacaktır. Barajımızın tamamlanmasıyla Bigadiç ilçe merkezi ile 20 mahallemize yılda 3.40 hm3 içme ve kullanma suyu temin edilecektir. Bu içme ve kullanma suyundan artan su ile de ilçemizde yer alan sulanabilir nitelikte 1.110 dekar tarım arazisi sulu tarıma kavuşacaktır. Okçular Barajının tahmini inşaat maliyeti 78 milyon TL, içmesuyu tesislerinin tahmini inşaat maliyeti 46 milyon TL ve sulama tesisleri tahmini inşaat maliyeti ise 5 milyon TL’dir. Toplamda içme ve kullanma suyu için 2055 proje hayata geçecektir. Böylece Bigadiçli hemşehrilerimiz hem içme ve kullanma hem de sulama suyu konusunda çok daha verimli bir hizmete kavuşacaklardır.”

Uygur, Sındırgı’da Sindel ve Yüreğil mahallelerinde bulunan yaklaşık 444 hektar arazinin sulanması amacıyla yapılacak olan Sindel Göleti ve Sulaması projesi için de planlamanın tamamlandığını ifade ederek “Sindel Göleti’nin Proje Yapım ihalesi 29 Kasım 2019 tarihinde yapılacak. Göletin tahmini inşaat maliyeti 24 milyon TL ve sulama tesisleri tahmini inşaat maliyeti ise 10 milyon TL’dir. Sındırgılı hemşehrilerimize de bu hizmetin verilecek olmasından büyük mutluluk duyuyorum” dedi.