Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

TÜKETİCİ TÜKENDİ

Tüketiciyi Koruma Derneği Balıkesir Şube Başkanı Kemal Büyükışık, 15 Mart Dünya Tüketici Hakları Günü kapsamında açıklama yaptı.

Tüketiciyi Koruma Derneği Balıkesir

Evrensel tüketici haklarının uygulanmasının takipçisi olacaklarını belirten Büyükışık, “Bugün sizlere tüketicilerin yaşam kalitesinin yükseldiğini, Evrensel Tüketici Haklarının ülkemizde karşılık bulduğunu, hak ihlallerinin yapılmadığını, tüketicinin yeterli sağlıklı  gıdaya ulaşabildiğini, barınma sorunu yaşanmadığını, depremin kader olmadığını çürük binaların yapılmadığını yoksulluk ve açlık   diye bir sorun yaşamadığımızı, doğayı çevreyi yeşili koruduğumuzu,  anlatmak isterdik.  Ama anlatamıyoruz, çünkü tüketicinin sadece ismi kaldı, kendisi; Enkaz altında kaldı,  Göçük altında kaldı,Sorumlusu olmadığı ekonomik krizin altında kaldı. Kısacası derin yoksullukla yaşam mücadelesi veren tüketici tükendi yok oldu. Yüzyılın en büyük felaketlerini yaşayarak açlık ve yoksulluk içinde yaşam mücadelesi veren tüketici, verilen tüm vaatlere rağmen unutuldu ve sorunları ile baş başa kaldı. Her zaman olduğu gibi bilimin yerine rantın öne çıktığı ülkemizde depremin adı ölüm olmuştur. Liyakatsizliğin, denetimsizliğin adı da  kader olmuştur. Tüketiciler sağlıklı güvenilir ekonomik gıdaya ulaşım sorunu yaşamaktadır. Bu kriz her geçen gün büyümektedir. Merdiven altı gıda üretimleri, taklit ve tağşiş ürün satışları çoğalmış olup tüketicinin sağlığı ciddi tehlike altında kalmaktadır. Tarım ve Orman Bakanlığı gerekli denetimleri yapmamakta/yapamamakta yaptıklarının sonuçlarını da kamuoyu ile paylaşmamaktadır” dedi.

TÜKETİCİ YOLUNACAK KAZ GÖRÜLÜYOR

Hayat pahalılığından en çok tüketicilerin mağdur olduğunu ifade eden TÜKODER Balıkesir Şube Başkanı Kemal Büyükışık, “ Türk-İş Şubat ayı açıklamalarına göre; Açlık sınırı 16.257.-TL. Yoksulluk sınırı 52 bin 955 lira.  Yaşanan her türlü krizin faturasının tüketiciye ödetilmesi artık alışkanlık haline gelmiştir.  Marketlerde her gün etiket değişmekte, çarşı pazarda tezgahların yanından geçilememektedir. Zamlar geldikçe   ÖTV ve KDV  artmakta olup tüketicinin tüketimden kaynaklı yükü artmaya ve tüketici yolunacak kaz görülmeye devam edilmektedir.   Tüketici tüketmeden tükendi.