Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

BALIKESİR SEÇİMİNİ YAPTI!

Balıkesir, 31 Mart Mahalli İdareler Seçiminde tavrını değişimden yana kullandı. 999 bin 41 seçmenden 831 bin 953’nün sandığa gittiği ve 797 bir 15 geçerli oyun sayıldığı Balıkesir’deki seçimde CHP Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’yle birlikte 15 ilçe belediyesini kazandı.

Balıkesir, 31 Mart Mahalli

Balıkesir’deki seçimlerde değişim kararı çıktı. CHP. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Altıeylül ve Karesi belediyelerini alarak 70 yıl aradan sonra merkezde belediye kazanma başarısı gösterdi.  Büyükşehir Belediye seçiminde Ahmet Akın, 407 bin 306 oyla Balıkesir’de 70 yıl aradan sonra CHP’ye belediye kazandırdı. Mevcut belediye başkanı Yücel Yılmaz, 323 bin oy 123 oy alırken İYİ Parti’nin adayı Turhan Çömez 22 bin 302 oyda kaldı.  AK Parti 10 olan ilçe belediye sayısını 4’e düşürürken İYİ Parti 1 belediye aldı. CHP, bir önceki dönemde aldığı Ayvalık, Gömeç, Burhaniye, Edremit, Balya, Manyas, Gönen, Erdek ve Bandırma belediyelerini korurken, AK Parti’nin yönettiği Altıeylül, Karesi, Savaştepe, Sındırgı, Marmara, İYİ Parti’den de Susurluk belediyelerini aldı. İYİ Parti, seçim ittifakı yaparak girdiği İvrindi’yi kazanırken, 5 yıl boyunca yönettiği Susurluk’u CHP’ye verdi.

 

ALTIEYLÜL’DE ŞEHİRLİ ARADAN SIYRILDI

Seçim sonucunun en çok merak edildiği ilçelerin başında gelen Altıeylül’de CHP’nin adayı Hakan Şehirli, AK Parti ve Bağımsız Aday mevcut Belediye Başkanı Hasan Avcı’nın yarışı arasından sıyrılarak belediye başkanlığı koltuğuna oturdu. Hakan Şehirli, 42 bin 408 oy ve yüzde 37.81 oy oranıyla zafere ulaşırken en yakın  rakibi AK Parti Adayı Mesut Eray 36 bin 728 oy ve yüzde 32 oy oranıyla ikinci sırada kaldı. Seçimlere bağımsız giren mevcut belediye başkanı Hasan Avcı 21 bin 421 oy ve yüzde 19.9 oy oranında kaldı.

AKBIYIK FARKLA KAZANDI

Seçimlere kısa bir süre kala AK Parti’den istifa ederek CHP’ye geçen Mesut Akbıyık, Karesi’de 55 bin 471 oy ve yüzde 47.35 oyla birinci olurken, mevcut Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan 43 bin 13 oy ve yüzde 36.72 oyla ikinci oldu. Seçimlere bağımsız giren Balya eski Belediye Başkanı Osman Kılıç 6 bin 538 oyla üçüncü sırada yer aldı. Cumhuriyet Halk Partisi’nin güçlü olduğu ilçeler Ayvalık, Gömeç, Burhaniye ve Edremit’te sürpriz yaşanmazken Sındırgı’da iki dönemdir belediye başkanlığı yapan Ekrem Yavaş’ın karşısına çıkan CHP Adayı Serkan Sak 12 bin 725 oy ve yüzde 52,56 oy oranıyla belediye başkanlığı yarışını kazandı. Mevcut başkan Ekrem Yavaş 9 bin 722 oy ve yüzde 40.16 oy oranıyla ikinci sırada yer aldı. Yine. Balya’da CHP’li mevcut belediye Başkanı Orhan Gaga başa baş giden seçimde 4 bin 835 oyla ikinci dönemini kazanırken, AK Parti’nin adayı 4 bin 746 oyda kaldı.

GÜNEY MARMARA KIRMIZI

CHP’nin güçlü olduğu bölgelerin başında gelen Güney Marmara’da 5 ilçe belediyesini de kazandı. Bandırma’da, Gönen’de, Manyas’ta ve Erdek’te belediyelerini koruyan CHP, AK Parti’nin yönettiği Marmara Adası’nı da kazandı. Marmara Adası’nda CHP’nin Adayı Aydın Dinçer 4 bin 551 oyla zafere ulaşırken AK Partili mevcut Belediye Başkanı 3 bin 51 oyda kaldı

AK PARTİ’YE KIRSALLAR KALDI

31 Mart yerel seçimlerinde ülke çapında büyük kan kaybeden AK Parti yönettiği Dursunbey, Bigadiç, Havran ve Kepsut belediyelerini kazandı.