Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

AYVALIK’TA RESTORAN TARİFESİ EL YAKIYOR

Ramazan Bayramı tatilinin en gözde turistik mekanlarından olan Ayvalık’ta restoranların yeni fiyat tarifeleri belli oldu. Mezeleri ve balık yemekleriyle öne çıkan Ayvalık’ta yeni fiyat tarifesinin yüksekliği dikkat çekiyor. Meze tabaklarının 200 liradan başladığı tarifede bonfile bin liraya satılıyor.

Ramazan Bayramı tatilinin en

Balıkesir’in Ramazan Bayramı’nda en çok turist ağırlayacak ilçelerinden biri olan Ayvalık’ta restoranların fiyat tarifeleri el yakacak. Ayvalık Ticaret Odası tarafından belirlenen fiyat tarifesinde en ucuz ürünler 200 lira bedeliyle meze tabakları oldu. Ayvalık’ın meşhur sıcak ot mezesi 300 lira bedelle listede yer alırken, deniz soğuk mezelerinin porsiyonu 600 liradan başlıyor. Ayvalık’ta restorana gidecek ve ara sıcak siparişi verecekleri ise şu fiyatlar karşılayacak: ahtapot salatası 750 lira,  kalamar porsiyonu 700 lira , karides salatası 700 lira, karides güveç 800 lira, karides tereyağlı 800 lira, ahtapot ızgara 850 lira, beğendi ahtapot 850 lira, midye tava tane 150 lira, deniz spesiyalleri 900 lira, kara spesiyalleri 450 lira, salata iki kişilik 350 lira.

BONFİLENİN PORSİYONU BİN LİRA

Sıcak ana yemekler listesinde bonfile porsiyonu bin lirayla en pahalı ürün oldu. Tavuk şiş ve köftenin porsiyonları 600 liradan satışı yapılacak. Tatlının porsiyonu 200, dondurmalı tatlı 300 lira, iki kişilik meyve 300 lira şeklinde hesaplara yazılacağı tarifede kuver ücreti kişi başı 100 lira adisyonlara yansıtılacak. Ramazan Bayramı öncesinde açıklanan fiyat tarifesinin yüksekliği vatandaşların tepkisini çekti.