Tüm Büro Sen Genel Başkanı ve Tüm İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Halit Önük Balıkesir’de açıklamalarda bulundu, TİSK’in Antalya’da gerçekleştireceği buluşmayı eleştirdi.

Tüm Büro Sen Genel Başkanı ve Tüm İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Halit Önük, Genel Başkan Yardımcısı Yakup Çelik ve İl Başkanı Gülcan Koç Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi ile Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi’ndeki üyelerle bir araya geldi. Üyelerin sorunlarını dinleyen Tüm Büro Sen Genel Başkanı ve Tüm İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Halit Önük sorunların ve sıkıntıların çözümü noktasında mücadelelerinin süreceği mesajını verdi. Toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Genel Başkan Halit Önük, Türkiye İşverenler Sendikası’nın Antalya’da yapacağı toplantıya davet edilmediklerini söyledi.

“DAVET EDİLSEK BİLE KATILMAYACAĞIZ”

Toplantıya davet edilseler bile katılmayacaklarının altını çizen Önük şunları kaydetti: “Bizler mevcut sendikaların yanlışlarını gördüğümüz için buradayız. İşçiyi maalesef her zaman masada sattılar. Geçenlerde bir mikrofon skandalı yaşandı. Orada ‘Biz işi uzatmak istemedik. İsteseydik ortalık karışırdı’ diyerek işçiyi nasıl sattıklarını ortaya koydular. Ayın 11’inde İşverenler Sendikası Konfederasyonu Antalya’da bir otelde toplantı yapacaklar. Neyi savunacaklar burada? Neden işçiyle değil de işverenle görüşüyorsunuz? Burada kadroya geçemeyenleri konuşmayacaklar. Burada başka şeyleri konuşmayacaklar. Bizi davet etselerdi biz katılmazdık. Ama bizleri davet etmediler. Çünkü biz işçi sendikasıyız. Onların kirli emellerine alet olmayacağımızı biliyorlar.”

“1 MİLYON 200 BİN EMEKÇİNİN SORUNU”

Taşeron sorunu hakkında da açıklamalarda bulunan Önük, sorunun 1 milyon 200 bin emekçinin sorunu olduğunu aktardı: “Kadroya geçemeyen, üvey evlat muamelesi gören işçiler varken siz gidiyorsunuz Antalya’da 5 yıldızlı otelde oturuyorsunuz. Bizim derdimiz işçinin hakkıyla uğraşmak. Bilgi işlem çalışanları hastanelerin beyni. Eğer bilgi işlem personelleri olmazsa hastaneler yönetilmez. İnsanın beyni nasıl var onlar da hastanelerin beyni. Ama onlar kadroya geçemedi. 32 bin MEB çalışanı hizmetli olarak görev alıyor. Bunlara geçici kadro verildi. 10 ay üzerinden ve 2 ay git evinde otur diyorlar. Sendikaların bu sorunları çözmesi gerekir. KİT’ler, belediyeler kadroya geçmedi. Belli sendikalar belediyeler kadro aldı diyor. Belediyeler imtiyazlı şirket aldı. Bunlara kadro verilebilirdi. Sosyal tesis çalışanları kadro alamadı. Bu sorun sadece benim sorunum değil. Bu sorun 1 milyon 200 bin emekçinin sorunu. Bu sorunu çözmemiz gerekiyor.”