Balıkesir merkez ve tüm ilçelerinde eş zamanlı olarak yapılan ‘Huzur Türkiye’ uygulaması yapıldı. 4 bin 635 kişinin GBT sorgusu yapılan asayiş uygulamasında aranan 12 kişi yakalandı. Türkiye genelinde gerçekleştirilen “Türkiye Güven Huzur” uygulaması kapsamında, Balıkesir’de de 20 ilçede asayiş denetimi yapıldı. 81 ilde koordineli olarak “sabit yol uygulaması” ve “umuma açık yer uygulaması” şeklinde iki aşamalı denetim şeklinde gerçekleştirilen huzur uygulaması ve buna bağlı operasyonların Balıkesir’deki  ayağında; Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş, Terör, Narkotik, Kaçakçılık Organize, Mali Şube, Özel Harekât polisleri  görev aldı.

20 İLÇEDE HER YER DİDİK DİDİK ARANDI
Toplam 20 ilçede, farklı noktalarda görev yapan polis ekipleri şüpheli görülen araçları ve yayaları durdurup sıkı bir şekilde denetledi. Balıkesir Merkez ve İlçelerinde asayiş denetimi yapan ekipler, sürücü ve yolcuları GBT (Genel Bilgi Toplama) kontrolünden geçirdi. 307 sabit ve seyyar uygulama noktasında şüpheli görülen kişiler durdurularak üst araması yaptı. Uygulama kapsamında denetlenen bazı araçlara, eksik evrak nedeniyle ceza kesildi, çekiciyle otoparka götürüldü. Umuma açık yer uygulaması kapsamındaki  denetleme ve aramalarda haklarında yakalama kararı bulunan kişiler de yakalanarak gerekli yasal işlemleri yapıldı.

HUZUR UYGULAMASINDA 128 EKİP 552 POLİS GÖREV ALDI
“Yol ve Umuma Açık Yer” şeklinde iki aşamalı olarak gerçekleştirilen “Huzur Türkiye”nin Balıkesir İli genelindeki uygulamasında 128 ekip halinde toplam 552 personelin katıldığı bildirildi. Yapılan yol ve umuma açık yer denetimlerinde 4 bin 635 kişinin Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgusu yapılırken 397 araç kontrol edildi. 35 aracın sürücüsüne cezai işlem uygulandı, 6 araç trafikten men edildi. Uygulama kapsamında haklarında arama kararı bulunan 12 kişi yakalandı. Bunlardan 11’i hakkında adli ve idari işlem yapıldı. Denetim sonucunda araçlara toplam 38 bin 268 TL para cezası kesildi. Ayrıca, 61 av bayinin kontrol edildiği uygulamada 2 işyerine işlem yapılırken, 4 yivsiz tüfek ve 1 kurusıkı tabanca ele geçirildi. Denetlenen 274 iş yerinin ise 4’üne cezai işlem yapıldı.

ASAYİŞ YERİNDE, DENETİM VE UYGULAMALAR SÜRECEK
Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin kararlı ve özverili çalışması sonucunda şehir merkezi ve tüm ilçeleri kapsayan il genelindeki uygulama ve denetimlerin sonucunda asayiş yönünden huzur ve güven ortamının iyi olduğu kaydedildi. Yetkililer, vatandaşların huzur ve güvenliği için başlatılan denetim ve uygulamalara bundan sonraki süreçte de devam edileceğini, vatandaşların da güvenlik güçlerine gerekli desteği vererek gördükleri aksaklıkları bildirerek sorunların el ele aşılmasına yardımcı olacaklarına gönülden inandıklarını ifade etti.