Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Serkan Sarı, parti binasında açıklama yaptı. Partililere seslenen Serkan Sarı, gazetecilerin de sorularını cevapladı.

TEPKİMİZ AÇIK VE NET, ADAYIMIZ AHMET AKIN’DIR
Hiçbir şekilde geri adım atmayacaklarını vurgulayan CHP İl Başkanı Serkan Sarı, şöyle konuştu:
“Sevgili Cumhuriyet Halk partililer Cumhuriyet sevdalıları. Mustafa Kemal Atatürk’ün askerleriyiz diye çıktığımız bu yolda mücadelemiz yeniden başlıyor. Bu konuda hiç kimsenin endişesi olmasın yılgınlığa düşmesin. Biz Balıkesir’i kimseye teslim etmeye niyetimiz yok Biz Balıkesir’i almaya geldik vermeye değil. Bugün bunu birlikte başaracağız. Bugün kamuoyuna yansıyan haberlerin gerçekçi olduğuna inanmıyorum. Ve kabul de etmiyoruz. Kuva-yi Milliye şehri Balıkesir’de, Cumhuriyet Halk Partisinin siz neferleri, cumhuriyetin kurucu ve koruyucu partisinin neferleri asla yılmaz, mücadeleden de asla vazgeçmez. Size buradan söz veriyorum, sözüm söz bu zaferi biz kazanacağız. Kimse korkmasın, kimse yılmasın, kimse boyun eğmesin. Hiçbirimiz bunu kabul etmiyoruz. Bugün Balıkesir’de sadece CHP’liler adına değil Balıkesir sevdalısı olan şehrimin dört bir köşesinde emek veren,  inanan, mücadele veren bugün ben de varım diyen herkes için bağırıyorum, mücadelem bunun içindir. Emin olun ki adaylığımızı geriye alacağız, almakla kalmayacak  tarihe hepinizin adını yazdırmaya söz veriyorum. Ben bu mücadeleye başlarken eğilmeyeceğim, yılmayacağım, bir adım olsun geri adım atmayacağım dedim. Sizler de bizimle beraber mücadeleye varsanız biz bu mücadelede sonuna kadar yürüyeceğiz. Arkamızda kimse kalmasa da emin olun ki sizin adınıza tek başıma yürüyeceğim. Bugün bu inancı ve bu ruhu daha da ileriye taşımak için başlayacağımız ilk gündür, ilk dakikadır. Balıkesir’in şu anda dört bir köşesinden partililerimiz buraya tepkisini göstermeye geliyor. Bu tepkiyi çığ gibi büyütecek olan yine sizlersiniz. Bu tepkiyi temsil edecek olanlar da bizleriz. Hiçbir şekilde geri adım atmak söz konusu değildir. İttifak yapılacaksa başka yerlerde yapılabilir. Balıkesir özelinde bunu bizim kabul etmemiz mümkün değil. Biz adayımızı açıkladık, bizim adayımız bellidir ve biz adayımızın arkasındayız. Bugün biz demokrasiye inananlar, demokrasiye adalete inanalar olarak yaptığımız açıklamanın sonuna kadar arkasında olmaya devam edeceğiz. Biz uzlaşıya, uzlaşma kültürüne inanıyoruz. Aday açıklanmayan yerlerde bu görüşmeler devam edebilir, Balıkesir’de biz  çıktığımız yoldan asla dönmeyeceğiz. Biz Balıkesir’in dört bir köşesini sevgiyle dokuduk bugüne kadar, saygıyla dokuduk, omuz omuza el ele verdik. Bu sevgimizi bu umudumuzu bugün iktidar yapma zamanıdır. Bu iktidardan da geri adım atmayacağız. Bugün kuracağımız iktidar halkımızın, umutların iktidarı olacaktır. Geleceğimizin iktidarı olacaktır. Bu mücadelemiz asla bitmeyecektir.  Mücadelemiz sabaha kadar devam edecek Ankara’ya kadar sürecek. Bu sesimiz çığlımız Türkiye’nin dört bir köşesinden duyuluncaya kadar devam edecek, merak etmeyin arkadaşlar.”

AHMET AKIN ANKARA’YA YOLA ÇIKTI

CHP il Başkanı Serkan Sarı bir soru üzerine Büyükşehir Adayı Ahmet Akın’ın Ankara’ya yola çıktığını, parti genel merkezinde bu konuyla ilgili görüşmeler yapacağını, kendilerinin de gece veya sabah Ankara’ya yola çıkacaklarını söyledi. Serkan Sarı, “Ahmet Akın şu anda Ankara’ya gidiyor kendisi, bununla ilgili görüşmelerini yapmak üzere. Ya bu gece ya da sabaha doğru bizler de Ankara yolunda olacağız. Balıkesir’de bütün partililerimizle beraber itirazımızı dile getireceğiz. Biz Cumhuriyet Halk Partililer ve İl Başkanı Serkan Sarı olarak bizim adayımız Ahmet Akın’dır. Partimizin tepkisi açık ve nettir, herhangi bir tereddüt de yoktur.” dedi.