Balıkesir polisi, devlet kurumlarındaki üst yöneticilerin de bulunduğu birçok vatandaşın T.C. kimlik numaralarını kullanarak sağlık raporu çıkarıp uyuşturucu ve uyarıcı ilaç vurgunu yapan şebekeyi çökertti.

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, T.C. Kimlik numaraları üzerinden dolandırıcılık yapıldığı ihbarı üzerine harekete geçti.  Konuyla ilgili titiz bir çalışma yürüten ekipler,  il merkezinde aralarında Devlet  kurumlarında üst düzey yöneticilerin de olduğu çok sayıda vatandaşın T.C. Kimlik Numaralarını ele geçirdikleri ve özellikle psikiyatri hekimlerinden sağlık raporları çıkarttıkları tespit edildi. Soruşturmayı derinleştiren polis, şebeke üyelerinin çıkarttıkları sağlık raporları ile uyuşturucu ve uyarıcı niteliği taşıyan ilaçları hastane ve Aile Hekimlikleri kanalıyla yüklü miktarda reçetelere yazdırıp  bu ilaçları eczanelerden aldıktan sonra piyasada pazarladıkları ve bu şekilde  kendilerine ekonomik rant sağladıkları bilgilerine ulaşıldı. Asayiş Şube Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, vatandaşları ve Devleti ekonomik yönden zarara uğratan şahısların tespiti ve yakalanmaları için planlı çalışma yaptı. İlaçların reçete olarak düzenlendiği Hastane ve Aile Hekimlikleri ile alımı gerçekleştirilen  eczanelerden yüzlerce güvenlik kamerası görüntüleri tek tek incelendi.  Kameralardaki incelemeler neticesinde şüpheli şahısların eşgalleri tespit edildi. Adli makamlardan gerekli izinlerin alınmasının ardından harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, bu yolla vatandaşları mağdur duruma düşüren Ş.D, D.D, T.D ve A.D isimli 4 şüphelinin kimlik bilgilerine ulaştı.

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesindeki soruşturma kapsamında operasyon için start veren Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, nitelikli dolandırıcılık suretiyle ilaç vurgunu yapan şebekeye üyelerine şafak operasyonu düzenledi.  Eş zamanlı operasyonlarda 4 şahıs, vatandaşlar adına yazdırdıkları ilaç kutuları, suçta kullandıkları belgeler ile birlikte kıskıvrak yakalandılar. Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube’de gözaltına alınan şüphelilerin,  T.C. kimlik numaralarını ele geçirdikleri mağdur vatandaşların Aile Hekimliklerini bile kendi kafalarına göre değiştirdikleri anlaşıldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara teslim edilen Ş.D, D.D, T.D ve A.D isimli şüphelilerden Ş.D. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.  Diğer 3 şüpheli (D.D. adli kontrol şartı ile) ise mahkemece salıverildi.