Karesi Belediye yönetimi, Yücel Yılmaz’ın mirasını yiyor

 

SAKARYA AYAĞA KALKTI

 

Karesi Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Türkmen, belediyenin işlettiği Spor TOTO Karesi Park Kafe’yi sessiz sedasız işletmeye verdi

 

Özellikle yaz döneminde aylık cirosu 100 bin TL’nin üzerinde olan kafe, 15 bin TL’ye kiraya verildi. Sakarya Mahallesi “Kafemiz peşkeş mi çekildi?” diye ayaklandı

SESSİZ SEDASIZ…

Yücel Yılmaz’ın, Karesi Belediye Başkanlığı döneminde, Spor TOTO sponsorluğunda Sakarya Mahallesi’ne kazandırılan ve maliyeti milyonları bulan Karesi Park Kafe, sessiz sedasız kiraya verildi.

MAHALLELİ TEPKİLİ

Karesi Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Türkmen’in girişimiyle 15 bin TL’ye kiralanan kafenin, özellikle yaz aylarında cirosu 100 bin TL’yi geçiyordu. Mahalleli, belediye yönetimine tepkili.

Ka­re­si Be­le­di­ye Baş­ka­nı Din­çer Orkan, ma­hal­le­li ve si­ya­si­ler­den gelen tep­ki­le­ri “Ben ver­me­dim, Uğur verdi” söz­le­riy­le ge­çiş­ti­ri­yor.

Şimdi merak edilen kafenin hangi ihale usulüyle
verildiği

 


 

KARESİ KAFE SUDAN UCUZA GİTTİ

Karesi Belediyesi, Sakarya Mahallesi’ndeki Spor Toto Karesi Kompleksi’nde yer alan ve deyim yerindeyse altın yumurtlayan tavuğu Karesi Kafe’yi 15 bin lira gibi komik bir rakama özel işletmeciye kiraladı.

 

AYLIK CİROSU 70 BİN LİRA

Önceki dönem Karesi Belediye yönetimi ve AK Parti Milletvekili Kasım Bostan ile birlikte Gençlik Spor Bakanlığı Spor Toto Teşkilatına yapılan yoğun girişimler sonucunda Sakarya Mahallesi’ne kazandırılan Spor Toto Karesi Kompleksi’nin para basan kafesi komik bir tutara özel işletmeciye kiralandı. Yaz döneminde aylık cirosu 120 bin lirayı bulan ve yıl içerisinde ortalama 70 bin lira aylık getiri sağlayan Spor Toto Karesi Kompleksi’nde yer alan Kafe, Karesi Belediyesi tarafından bir işletmeciye 15 bin lira gibi komik bir rakama kiralanması tepki çekti.

 

BÖLGENİN EN HAREKETLİ YERİ

İçerisinde kapalı spor salonu, tenis kortu, yürüyüş yolu ve sosyal donatı alanlarının bulunduğu Spor Toto Karesi Kompleksi, Sakarya Mahallesi’ndeki en hareketli sosyal alan olarak dikkat çekiyor. Yaz döneminin yanı sıra Kompleks içerisinde yer alan devasa kapalı kafe, bölgenin en çok ziyaret edilen mekânlarının başında geliyor. Yerel yönetimler borçlardan dolayı kaynak oluşturmak için çaba sarf ederken Karesi Belediyesi deyim yerindeyse altın yumurtlayan tavuğu 15 bin liraya kiralaması Sakarya Mahallesi’ni ayağa kaldırdı.