Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İl Başkanı Serkan Sarı, kongre takvimi ve yeni dönemle ilgili Ümit Ulus’a özel açıklamalarda bulundu. Bir dönem daha il başkanlığı görevini devam ettirmek istediğini beyan eden Sarı, “ Beş yıl Karesi ve Büyükşehir Belediye Meclis üyeliği ve iki yıldır da il başkanlığı görevinde edindiğim tecrübeyle bir dönem daha il başkanlığı görevine talibim” dedi.

 

“İLÇE KONGRELERİ 14 ARALIK’TA BAŞLAYACAK”

 

Kongre takviminin ekim ayında başlayıp nisan ayındaki büyük kurultaya kadar devam edeceğini kaydeden Sarı, “Üye çizelgelerimiz 21 Ekim’de askıya çıkacak. Bir haftalık askı süresi var, 27 Ekim’e kadar mahallelerde oy kullanacak üyelerimizin askıya bakmaları ve itiraz süreçleri değerlendirilecek. Bu itirazların değerlendirilip listelerin kesinleşmesiyle beraber 8 Kasım Cuma günü ilçe delege seçimleri yapılacak. Üyelerimiz kendi mahallelerinde delegeleri seçecek. 1 Aralık’ta ilçe delege seçimlerinin sona ermesiyle beraber ve 14 Aralık’ta ilçe kongrelerine başlamış olacağız. İlçe kongrelerimizin takvimi 27 Ocak tarihine kadar devam edecek. 3 Şubat tarihi itibariyle de il kongreleri başlayacak. 2 Mart tarihi itibariyle de il kongrelerimizi sonlandıracağız. İl kongrelerinin bitmesinin ardından da Parti Meclisi’mizin belirleyeceği tarihle de büyük kurultayımızı yapacağız. Büyük kurultay da nisan ayı gibi gözüküyor” dedi.

 

“KIRGINLIKLARA SEBEBİYET VERMEYECEĞİZ”

Kongrelerde kırgınlıklara sebebiyet vermemek adına adımlar atılacağını dile getiren CHP İl Başkanı Serkan Sarı, “ Geçtiğimiz hafta ilçe başkanlarımızla bir toplantı gerçekleştirdik. İlçe başkanlarımıza kongrelerin demokratik bir şekilde yapılması için telkinlerde bulunduk. Kongre sürecinde mahallelerden başlayan ilçelere, ilçelerden genel merkeze kadar süren süreçte kırgınlıklara, küskünlüklere sebebiyet vermeyecek bir yarış ortamının yaratılması için bütün ilçe başkanlarımızla el birlik olarak bu takvimi yöneteceğiz. Biz bu kongreleri yeniden birleşme ve bütünleşme süreci olarak görüyoruz” dedi.

 

ADAYLAR UZLAŞMA YOLU ARAYACAK

Genel Merkezin kongre süreçlerini yakından takip edeceğini açıklayan Sarı, “Genel merkezimiz yerelde alınan başarıyı genel seçimlerde de devam ettirmek istiyor. Ortaya çıkan bu sinerjiyle birleşmenin bütünleşmenin önemini sıklıkla toplantılarda dile getiriliyor. Biz mümkün olduğunca kendi içimizde bu yarışı götürmeyi düşünüyoruz. Adaylarımız bir araya gelerek konuları görüşecek, uzlaşma yolu arayacak. Uzlaşı sağlanamıyorsa tabi ki yarış olacak. Temennimiz uzlaşarak birbirine destek olma eğilimi ile çalışmasını arzu ediyoruz. Çünkü biz ayrışmalardan, kutuplaşmalardan uzak bir kongre yaşama ve ideali içerisindeyiz” dedi.

 

X”ADAYIM”

İl başkanlığı görevini bir dönem daha devam ettirmek istediğini kaydeden CHP İl Başkanı Serkan Sarı, “ Son iki yıl siyasi süreçte önemli bir dönemeci yaşadık. Milletvekilliği seçimleri arkasından baskın bir genel seçim oldu. Bu süreci en sağlıklı şekilde geçirmeye çalıştık. Devamında olağanüstü kurultay çağrısı yaşadık. Sonrasında yerel seçimleri geçirdik. İki yıl bize çok önemli deneyimler kazandırdı. Ondan öncesinde de beş yıl boyunca partimizin verdiği görevle Karesi Belediye Meclisi Üyeliği ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği görevini yaptık. Karesi ve Büyükşehir’de kurucu meclis üyeliği görevini yaptım. Burada da önemli deneyimler edindik. 50+1 sistemiyle birlikte ittifaklı bir genel seçim, ittifaklı bir yerel seçim geçirdik. Ben yerel yönetimlerden gelen bir yöneticiyim. İl Başkanıyım. Yerel yönetimlerde görev almış arkadaşlara yardımcı olabiliyorum. 5 olan belediye sayımızı 8’e yükselttik. Arkadaşlarımızla birlikte önemli bir iş başardığımız düşünüyorum. Ekibimizdeki arkadaşlarımızın özverili çalışmalarıyla oldu bu. Bu bilgi ve deneyimlerimizin önümüzdeki siyasi sürece katkı sunacağı inancıyla görevime bir dönem daha devam etmek istiyorum. Yorucu bir dönemden geçtik ancak önemli deneyimler edindik. Bir dönem daha görev alıp sonrasında genç bir arkadaşımıza bu görevi devretmek istiyorum.  Bu kongre sürecini barış, kardeşlik içerisinde geçireceğiz.  Bizlerin siyasi beklentilerimizin üzerinde bir sorumluluğumuz var. Önümüzdeki süreçte çatışan değil yarışan bir prensiple kongre sürecini yöneteceğiz.  Cumhuriyet Halk Partisi kongreleri bir şölen havasında geçer. Mahalle delegelerimizi belirlediğimiz seçimler bile kongre havasında yaşanır. Bütün partililerimize bize duyulan güvene layık şekilde kongrelerimizi halkımızla kucaklaşarak yapacağız” dedi.