Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Dağlık Karabağ’ın Hocalı şehrinde 29 yıl önce yaşanan katliamın insanlık tarihine kara bir leke olarak geçtiğini belirterek, ‘Ermenistan’a ne işgal ettiği topraklar ne de gerçekleştirdikleri çoğu sivillere yönelik katliamlardan dolayı hiçbir yaptırım uygulanmadı’ dedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Dağlık Karabağ’ın Hocalı şehrinde 29 yıl önce yaşanan katliamın insanlık tarihine kara bir leke olarak geçtiğini belirterek, ‘Ermenistan’a ne işgal ettiği topraklar ne de gerçekleştirdikleri çoğu sivillere yönelik katliamlardan dolayı hiçbir yaptırım uygulanmadı’ dedi.
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı şehrinde 29 yıl önce yaşanan katliamın insanlık tarihine kara bir leke olarak geçtiğini belirterek, ’25 ve 26 Şubat 1992’de yakın tarihimizin en korkunç katliamlarından biri gerçekleşti. 1994 yılında İnsan Hakları İzleme Örgütü yaşananları doğruladı ve ‘katliam’ olarak niteledi. 2001 yılında Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nin konuyla ilgili incelemeler yapan 31 üyesi yaşananların ‘soykırım’ olarak tanınmasına yönelik bir bildiri yayınladılar’ diye konuştu.
Ermenistan’ın yaptıklarından dolayı hiçbir yaptırıma uğramadığının altını çizen Destici, ‘Biz, Dağlık Karabağ’ı ve Hocalı’yı ülkemizin herhangi bir yerinden, o topraklarda yaşayan ve katledilen kardeşlerimizi ise ülkemizde yaşayan vatandaşlarımızdan hiç ayırmadık. Kardeş bildik, kardeş bilmeye devam edeceğiz. Hocalı’da yaşananların acısı ve orada şehit olanların hatıraları, biz var oldukça kalplerimizde bizimle birlikte yaşamaya devam edecek. Azerbaycan’a ait Karabağ toprakları 1992 yılında işgal edildi. Tekrar tekrar ifade etmeli, milletimizin hafızasına gerçekleri silinmez bir şekilde kazımalıyız. Ermenistan’a ne işgal ettiği topraklar ne de gerçekleştirdikleri çoğu sivillere yönelik katliamlardan dolayı hiçbir yaptırım uygulanmadı’ diye konuştu.

‘Türk dünyasıyla ilgili hiçbir konuya ‘günlük’ gözlüklerle bakmadık’
Türk dünyasıyla ilgili yaşanan gelişmelere hiçbir zaman politik gözle bakmadıklarını vurgulayan Destici, ‘Azerbaycan’da yaşayan kardeşlerimizin bizim için Türkiye’nin herhangi bir vilayetinde yaşayan vatandaşlarımızdan hiçbir farkı yoktur, olmamıştır, olmayacaktır. Bu konu, kendimizi bildiğimizden beri içinde bulunduğumuz, mensubu olmaktan daima gurur duyduğumuz camiamız için, Türk milliyetçileri ve alperenler için hep böyle oldu, hep böyle olacak. Biz milletimizle, büyük Türk dünyasıyla ilgili hiçbir konuya ’günlük’, ’politik’ ya da ’konjonktürel’ gözlüklerle bakmadık. Hep samimiydik, hep samimi olacağız. Ve herkes kabul etmelidir ki, Türkiye’nin Asya’daki Türk devletleri ve Türk topluluklarıyla irtibatını kesmeye çalışan, neredeyse 100 yıl süren ağır Sovyet engellemelerine rağmen Türk dünyasıyla aramızdaki kardeşlik ötesi bağın bu derece canlı olmasında en büyük pay Türk milliyetçilerinindir’ şeklinde konuştu.
Güçlü olmanın gerekliğinin altını çizen Destici konuşmasını şöyle sürdürdü:
‘Yaşananlardan, yaşadıklarımızdan çıkarmamız gereken pek çok ders var. Bu derslerin birincisi şu olmalıdır; bugünün vahşi dünya düzeninde gücünüz yoksa haklı olmanızın hiçbir anlamı yoktur. Güçlü olmak, bunun için ise birlik olmak dışında herhangi bir seçeneğimiz de yoktur. Karabağ şehitlerimizi, şehadetlerinin 29. yılında tekrar rahmetle yad ediyorum. Bugün, ayrıca ve özellikle rahmetli Ebulfez Elçibey’i de Azerbaycan vatandaşlarına hitaben söylediği, ‘Siz büyük bir milletin evlatlarısınız. Azerbaycan adı bize sonradan verilmiş, hepimiz Türk’üz ve Türkçülüğümüzle her zaman gurur duymalıyız’ cümlesini tekrar ederek, sevgiyle, saygıyla yad ediyorum. Son söz olarak buradan bir cümleyle Azerbaycan’daki kardeşlerime selam göndermek istiyorum. Vefalı Türk geldi yine, selam Türk’ün bayrağına.’