Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Dalgın’dan orta direği güçlendirecek teklif

DEVA Partisi Balıkesir Milletvekili Burak Dalgın, gelir vergisi dilimlerinin güncellenmesi ve ücretler üzerindeki vergilerin azaltılması için Meclis’e kanun teklifi sundu.

DEVA Partisi Balıkesir Milletvekili

Dalgın, vergilerdeki artışın zaten orta direği vurduğunu söyledi: ‘2024 Yılı Merkezi Bütçesinde vergi gelirlerinin %75 oranında artması öngörülmüştür. Gelir vergisinin de dolaylı vergilerin de büyük kısmı ücretli kesim tarafından ödenmektedir. Söz konusu artışın yükü orta direğin sırtına yüklenmektedir. Bu durum vatandaşlarımızın geçim sıkıntısını artırmaktadır.
Dalgın, ‘Zaten ücretler gerçek enflasyondan az artıyor. Yani reel olarak azalıyor. Bir de kağıt üstünde artan ücretlerin daha yüksek vergi dilimlerine girmesi, çalışanların üzerindeki vergi yükünü de artırarak ikinci bir ceza oluyor’ dedi. Dalgın, çözümü ücretler üzerindeki vergilerin azaltılması olarak açıkladı: ‘Gelir vergisi dilimlerinin güncellenmesi, ücretli kesimin üzerindeki vergi yükünü hafifletebilir’. Manisa Milletvekili Selma Aliye Kavaf, ücretli kesimin üzerindeki yemek ve yol masraflarını vurguladı: ‘TÜİK verilerine göre, 2023 yılında TÜFE %64,77 oranında gerçekleşirken, gıda enflasyonu %72,04 olarak gerçekleşmiştir. Gıda enflasyonunun genel enflasyonu hayli aştığını ve vatandaşlarımızın temel ihtiyaç malzemelerine güçlükle ulaşabildiğini göstermektedir.’ Akaryakıt fiyatlarının artmasıyla ulaşımda maliyetlerin arttığını ifade eden Kavaf: ‘Akaryakıt fiyatları ve dolayısıyla toplu taşıma ücretlerinin de yüksek oranlarda artış göstermesi neticesinde ulaşım maliyetleri de ciddi seviyelere ulaşmıştır.’