Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Büyük Ölçekli Balıklandırma Projesi

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü’nün desteğiyle “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” kapsamında önemli bir girişimi hayata geçirdi.

Balıkesir İl Tarım ve

2024 yılı içerisinde, il genelindeki göl, gölet ve barajlara toplam 1.324.000 adet yavru sazan balığı bırakıldı.
Proje kapsamında, İkizcetepeler Baraj Gölü ve Çaygören Baraj Gölü’ne 300.000’er adet olmak üzere en yüksek sayıda yavru balık bırakıldı. Bunları, Ardıçtepe Baraj Gölü (75.000), Bayat Göleti (67.000) ve Yeni Ziraatlı Göleti (52.000) takip etti. Diğer gölet ve barajlara da çeşitli miktarlarda yavru balık bırakıldı.
Altıeylül ilçesindeki Selimiye İkizcetepeler Barajı’nda düzenlenen özel bir programla, İl Müdürü Erkan Alkan, Altıeylül İlçe Tarım ve Orman Müdürü Cemal Günaydın, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Osman Baygönül ve teknik personelin katılımıyla balıklandırma çalışması gerçekleştirildi.
İl Müdürü Erkan Alkan, yaptığı açıklamada iç sular ve göletlerdeki yavru balık popülasyonunun geçmiş yıllara oranla önemli ölçüde arttığını belirtti. Alkan, bu artışı daha da ileriye taşımayı hedeflediklerini vurgulayarak, projenin başarısında emeği geçen tüm personele teşekkürlerini iletti.
Bu geniş çaplı balıklandırma projesi, Balıkesir’in su kaynaklarındaki balık popülasyonunu artırma ve ekolojik dengeyi koruma çabalarının önemli bir parçası olarak dikkat çekiyor.