Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

TARIMSAL SULAMA VAADİNİ YERİNE GETİREMEDİ

Dakika bir gol bir. Ahmet Akın’ın seçimden önceki ücretsiz tarımsal sulama vaadiyle hayata geçirilen arasında büyük fark var.

Dakika bir gol bir.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, seçimden önce vaat ettiği “Balıkesir tarımsal sulama ücretsiz olacak” sözünü yerine getiremedi.  Seçimlerden önce çektiği videolarla “tarımsal sulama bir yıl değil beş yıl boyunca Balıkesir’de ücretsiz olacak” diyen Ahmet Akın, icranın başına geçince ‘yan yattı, çamura battı” diyerek verdiği sözü koşullu ve yüzde 50 indirimli olarak meclisten geçirdi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin mayıs ayı ikinci toplantısının en önemli gündem maddelerinden biri de Balıkesir çiftçisini yakından ilgilendiren, Ahmet Akın’ın ‘Bir yıl değil beş yıl boyunca ücretsiz olacak” dediği ücretsiz tarımsal sulama maddesi oldu. Seçimlerden önce hiçbir koşul ve kısıtlama ortaya koymadan tüm tarımsal sulamayı ücretsiz hale getireceğini vaat eden Ahmet Akın, bu vaadini 0-20 dekarı ücretsiz, 20-40 dekarı yüzde 50 indirimli şeklinde meclisten geçirtti. Seçimden önceki vaatlerde çiftçiye hiçbir koşul ve şart aranmaksızın tarımsal sulama ücretsiz verileceğinin belirtildiğini hatırlatan AK Parti Grup Başkanvekili Yasin Sağay, “Seçimlerden önce Yücel Yılmaz’ın da Ahmet Akın’ın da seçim vaatlerinde ücretsiz tarımsal sulama vardı. Bu sizin verdiğiniz seçim vaadi değil. Balıkesirlilere verdiğiniz vaatleri yerine getirin” dedi.