Burhaniye Belediyesi’nin sosyal sorumluluk projelerinin başında gelen Sosyal Etkinlik Merkezi (BURSEM) eğitimlerine başladı. Eğitim de fırsat eşitliğini ön planda tutarak gelir seviyesi düşük ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına yönelik başta takviye eğitimlerin verileceği merkez de, ayrıca kültürel, sanatsal ve sportif kurs ve aktiviteler in yanı sıra robotik kodlama eğitimleri de yer alacak.

Burhaniye Belediye hizmet binasının arkasında 900m2 alan üzerinde 4 kat olarak faaliyete başlayan Sosyal Etkinlik Merkezi, nitelikli eğitim için gerekli bütün alt yapıya sahip. 15 derslik kapasitesiyle eğitimlere başlayan merkez de, zengin ve seçkin kitaplardan derlenen kütüphane, kantin, dinlence alanları, kültürel ve sanatsal faaliyetlerin yapılacağı salonlar bulunuyor.

Hafta içi ve hafta sonu, başta ilk ve orta öğretim olmak üzere lise öğrencilerine her branştan takviye derslerin verileceği Sosyal Etkinlik Merkezi’nde ayrıca Piyano, keman, resim, modern dans ve halk oyunları gibi birçok sanatsal kurslar da düzenlenecek. Merkez, çocukların sosyal açıdan gelişimi ve akademik açıdan başarı kazanmaları için hizmet verecek.

Yakın zamanda kayıt başvurularının alınmaya başlandığı Burhaniye Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi’nin açılışı da önümüzdeki günler de yapılacak.