AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş Balıkesir’de katıldığı Gençlik Zirvesi’nde gençlere seslendi. Türkiye’nin geleceğinin nasıl olması gerektiğiyle ilgili konuşan Kurtulmuş, toplumsal çalışmaların iddia, irade ve ahlakla yürütülmesi gerektiğinin altını çizdi. Toplumun şekillenebilmesi için toplumsal ahlakın da ön planda tutulmasını tavsiye eden Kurtulmuş, “İddia ve irade sahibi insanların toplumsal ahlakla kuşanarak mücadelesini sürdürmesi lazımdır” diye konuştu.
Gençlik Kuruluşları tarafından Balıkesir’de düzenlenen ‘Gençlik Zirvesi’nin ikinci gününde AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtuluş konuşma yaptı. Gençlerin yeni dünya düzenini kurma yolunda büyük bir rol oynadığını kaydeden Kurtulmuş, geleceğin şekillendirilmesi konusunda da gençlere güvendiğini ifade etti.

 

“İddia irade ve ahlak kılavuzumuz olmalı”

Gençlik Zirvesi’nde konuşan AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, “Her siyasi fikir, her medeniyet iddiası, her büyük toplumsal hareket bazı temel özelliklere sahip olması lazımdır. Siyasetimizin esası, toplumsal çalışmalarımızın esası iddia, irade ve ahlaktır. Bunun üçü bir arada olmadan çalışmalarımızın başarılı olması, ileriye doğru gitmesi mümkün değildir. İddiamız, irademiz, ahlakımız; ahlaktan kastımız da sadece bireysel ahlak değil, aynı zamanda sistem ahlakıdır. İddiamız nedir? Temel bir iddiası olmayanın topluma söyleyecek bir sözü de olmaz. Günlük faaliyetler arasında, devinimler içerisinde debelenir durur ama maalesef bir sonuç elde edemez. Dolayısıyla öncelikli olarak her birimizin temel iddialarının olması lazımdır. Bizim bugünün Türkiye’si şartlarında geçmişle geleceği birleştirdiğimiz zaman beş tane temel iddiamıza mutlaka sahip olmamız lazım” diye konuştu.

 

“Gayri adil dünya düzenini gençler değiştirecek”

Dünyada yeni bir sistemin oluşturulmasını gençlerin sağlayacağını kaydeden Numan Kurtulmuş, “Birinci hedefimiz güçlü, büyük Türkiye’ye ulaşmaktır. Birinci iddiamız budur. İkinci iddiamız da adalete dayalı küresel bir sistemi inşa etmek gayretidir. Bu alanda iki önemli alanın altını çizmek isterim. Bunlardan birisi şu anda dünyada bütünüyle felç olmuş, çalışmayan, hiçbir sorunu çözmeyen, hiçbir çatışmayı önleyemeyen gayri adil bir dünya sistemi var. Gücü alanın dünyayı şekillendirdiği, beş ülkenin dünyaya istediği şekilde yön verdiği sistemdir” ifadelerini kullandı.

 

“İddialarımızı gerçekleştirmek için çelik gibi iradeye sahip olmalıyız”

Türkiye’yi geleceğe taşıyacak iddialara sahip olmanın çelik gibi bir iradeyle mümkün olacağına değinen Kurtulmuş, “Bu iddialarımıza sahip olmak için de kuvvetli, çelik gibi bir irademizin olması lazımdır. Çok büyük iddialarımız var. Ama bu iddiaları yerine getirecek iradeye sahip değilsek, sonuç alamayız. İrademiz önce özgür iradedir” diye konuştu.

 

“HDP olarak PKK ile aranıza hiçbir şekilde aşılmayacak duvarlar kurun”

 

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Diyarbakır’da çocuklarını terör örgütü PKK’ya kaptırdığı için eyleme başlayan ailelerle ilgili HDP’ye çağrıda bulunarak, “PKK ile aranıza hiçbir şekilde aşılmayacak duvarlar kurun, gelin o partinin oradaki yöneticileri olarak o annelerin kaygılarına, o annelerin haykırışlarına kulak verin. Evlatlarının bulunması için gayret sarf edin.” dedi.

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Balıkesir’de AK Parti İl Danışma Meclis Toplantısına katıldı. Burada partililerle buluşan Kurtulmuş, çocukları dağa kaçırılan Diyarbakır annelerinin, HDP İl Başkanlığı önündeki oturma eylemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, Diyarbakır’da yaşanan annelerin feryadını dile getirerek, “Görüyorsunuz. Orada anneler ‘oğlumu aldınız, kaçırdınız’ diyor. HDP, Cumhuriyet Halk Partisi’nin de bir yerde müttefiki. Öyle değil mi? Diyor ki anne orada evladını dağa kaçırmış. Millet konuşuyor, ‘Siz diyor çocuklarınızı özel okullarda okutuyorsunuz, benim çocuğumu dağa kaçırdılar’ diyor. Dağa kaçırırken de adı geçen partinin örgüt binasını alıyorlar, orada örgüt evlerinde eğitim vererek çocuklara kırsala gönderiyorlar. Ananın babanın yüreği yanarak bunları söylüyor. Bugün 5’inci gününde 2 kişi de Ağrı’dan katılmış. Baba diyor ki ‘evladımı uyuşturucuyla uyutup ondan sonra dağa götürdüler’ diyor” ifadelerini kullandı.

 

Kurtulmuş, Valilik ve Belediyeyi ziyaret etti

 

Balıkesir’e çeşitli programlara katılmak üzere gelen AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Balıkesir Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığını ziyaret etti.

Balıkesir’de düzenlenen Gençlik Zirvesi ve AK Parti İl Danışma Meclis Toplantısına katılan AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Valilik ve Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti. Kurtulmuş, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile istişarelerde bulunup, şeref defterlerini imzaladı. AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, buradaki ziyaretlerinin ardından şehirdeki temaslarına devam etti. İHA

Yorumlar
Yorum Yazmak İçin Tıkla


Yorum yapın

ÖNEMLİ: Haberlere yapılan yorumlardan kesinlikle https://gazetekspres.com/ sorumlu tutulamaz. Küfür, hakaret veya ahlak dışı kelimeler içeren yorumların ip adresleri güvenlik açısından kayıt altına alınmaktadır. (IP ADRESİNİZ: 89.252.187.71)