Karesi Müftülüğünce bu yaz açılan Yaz Kur’an Kurslarında sisteme kayıtlı kız öğrenciler arsında   yapılan  “ 15 Ayet-İ Kerime- 15 Hadis-İ Şerif Ezberleme Yarışması” çok çekişmeli geçti. Balıkesir Zağnos Paşa Camiinde halkın huzurunda yapılan yarışma sonucu İlk üç dereceye girenler Karesi Müftülüğünce birer bisiklet, yarışmaya katılan diğer öğrenciler birer kol saatiyle ödüllendirildiler.

Karesi Müftüsü Fahri Sağlık programın açış konuşmasında; “ Bu tür etkinliklerle sizlere temel konularda İslami bir bakış açısı kazandırmak istiyoruz. Örneğin komşu hukuku namaz, oruç gibi çok önen vermemiz değerlerimizdendir. Kardeşliğin temeli komşu haklarına uymakla başlar. Komşularınızın çocukları ile iyi geçinin. Onlar sizin, siz de onların din kardeşlerisiniz,” diyerek sözlerini tamamladı.

Programda bir değerlendirme konuşması yapan Balıkesir İl Müftüsü Ramazan Topcan’da   “ Değerli gençler; Mevla’m hepinizi Kur’anın nuru ile nurlandırsın. Başarılarınız daim olsun. Yolunuz, bahtınız açık olsun. Sizleri çok seviyor ve değer veriyoruz.”  diyerek çocuklara verdiği değeri dile getirdi.

Kur’an-ı Kerim, Hz. Muhammet, Güzel ahlak, Komşuluk ve Kardeşlik konularında seçilen 15 Ayet-i kerime- 15 Hadis-i şerif’i anlamları ile birlikte ezberleyen öğrencileri   dinleyen veliler mutluluk ve hayranlıklarını dile getirerek, Yaz Kur’an Kurslarında bu tür etkinliklerin artırılarak düzenlenmesinin çok yararlı olacağını ifade ettiler.